Αθλητισμός|02.03.2019 15:55

Ευρωπαϊκό κλειστού: Διπλή πρόκριση για Στεφανίδη-Κυριακοπούλου (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

H Kατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό του επί κοντώ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3/3 στις 20.05. Οι δύο πρωταθλήτριες,που έκαναν το 1-2 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού προκρίθηκαν στον τελικό του αγωνίσματος και πλέον χωρίς άγχος θα διεκδικήσουν τα μετάλλια.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μπήκε άνετα στα προκριματικά κάνοντας ένα άλμα, στα 4.60μ.. Ηταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση. Η Νικόλ Κυριακοπούλου λαχτάρησε καθώς προκρίθηκε με τη δεύτερη τα 4.40μ. και με την τρίτη τα 4.50μ. και 4.60μ. αλλά πλέον χωρίς άγχος θα πάει για την υπέρβαση.

T

Η Νικόλ Κυριακοπούλου λαχτάρησε καθώς προκρίθηκε με τη δεύτερη τα 4.40μ. και με την τρίτη τα 4.50μ. και 4.60μ. αλλά πλέον χωρίς άγχος θα πάει για την υπέρβαση.

T

Η Ελένη Πόλακ παρότι έκανε ατομικό ρεκόρ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ. Η 22χρονη άλτρια ξεκίνησε από τα 4.10μ. που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Πέρασε με την πρώτη τα 4,4μ., έκανε τρεις προσπάθειες για α 4.25μ. και πέρασε και τα 4.50μ. επίδοση που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ αλλά δεν της έδωσε την πρόκριση.

T

Ο Κώστας Δουβαλίδης πέτυχε τον πρώτο του στόχο, αφού προκρίθηκε στον ημιτελικό των 60 μ. εμπ. για τέταρτη φορά στην καριέρα του. Ο έμπειρος αθλητής ήταν δεύτερη στην 2η προκριματική σειρά με 7.69, επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ.  Ο Ορλάντο Ορτέγκα, το μεγάλο φαβορί για το χρυσό, προκρίθηκε με 7.61, που ήταν η καλύτερη επίδοση του ημιτελικού.

Το πρώτο βήμα της πρόκρισης στον τελικό των 60 μ. έγινε  από τον Κώστα Ζήκο, που πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στον πρωινό προκριματικό των 60 μ. στην δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο 20χρονος σπρίντερ ήταν νικητής στην 5η σειρά με 6.66, όπου έφυγε αρκετά αργά από τον βατήρα, αφού είχε προηγήθηκε άκυρη εκκίνηση.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς ήταν έκτος στη σειρά του με 6.80 και έχασε οριακά την πρόκριση στον ημιτελικό, αφού η 24αδα έκλεισε στα 6.78. Ο Μάκης Στεργιούλης στην τρίτη του συμμετοχή στη διοργάνωση τερμάτισε σε 6.91, ωστόσο στα τελευταία του προσπάθεια τραυματίστηκε στο δικέφαλο και αναγκάστηκε να ρίξει το ρυθμό του. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη βιάστηκε να φύγει στον βατήρα κι έτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στη διοργάνωση.

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβουΚατερίνα ΣτεφανίδηΝικόλ ΚυριακοπούλουστίβοςΣπορ