Αθλητισμός|13.02.2023 18:00

«Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν θέλω πια να κρύβομαι»: Τσέχος διεθνής ποδοσφαιριστής έκανε coming out

Newsroom

Με μια ανάρτηση στο twitter o Τσέχος ποδοσφαιριστής Jakub Jankto ανακοίνωσε ότι είναι γκέι.O 27χρονος, που έχει 45 συμμετοχές με την τσεχική εθνική ομάδα, είναι ο πρώτος εν ενεργεία διεθνής παίκτης που τολμά να κάνει coming out.

«Όπως όλοι, έχω τα δυνατά μου σημεία και τις αδυναμίες μου. Έχω οικογένεια, έχω φίλους. Έχω μια δουλειά που εδώ και χρόνια κάνω όσο καλύτερα μπορώ με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πάθος. Όπως όλοι, θέλω να ζήσω τη ζωή ελεύθερα, χωρίς φόβους, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς βία αλλά με αγάπη. Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν θέλω πια να κρύβομαι», ανέφερε σε ένα σύντομο βίντεο ο άσος της Σπάρτα Πράγας.

«Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν θέλω πια να κρύβομαι»

Πέρυσι ο Jake Daniels  της Blackpool έγινε ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στο αγγλικό πρωτάθλημα που έκανε coming out. Πριν από τον Daniels ο τελευταίος εν ενεργεία επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Ηνωμένο Βασίλειο που είχε αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος ήταν ο Justin Fashanu το 1990.

Η Σπάρτα Πράγας σε ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι ο Jankto είχε αποκαλύψει στον προπονητή και στους συμπαίκτες τους τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και εξέφρασε τη στήριξη της στον παίκτη, σημειώνοντας «Έχεις την υποστήριξή μας. Ζήσε τη ζωή σου». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ποδοσφαιριστήςγκέιειδήσεις τώραΤσεχία