Αθλητισμός|13.02.2023 19:00

Super League: Ισοπεδωτικός ΟΦΗ στη Λαμία κυριάρχησε με 1-4

Newsroom

Ο ΟΦΗ ήταν εντυπωσιακός στη Λαμία επικρατώντας με 4-1 για την 22η αγωνιστική της Super League. Η κρητική ομάδα μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση στο Αθ. Διάκος και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με τις μονομαχίες στα πρώτα λεπτά να είναι δυνατές. Στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, ωστόσο ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Μπάκιτς έκανε μια πανέμορφη πάσα, με τον Τοράλ να νικά με ωραία πλασέ τον Σαράνοφ.

Η Λαμία πίεζε για λίγο από στατικές φάσεις, ωστόσο δεν φαινόταν ικανή να απειλήσει την εστία του Μανδά. Στη συνέχεια του αγώνα είχε την κατοχή οι γηπεδούχοι, ωστόσο δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της. Μάλιστα η επόμενη μεγάλη φάση του αγώνα άνηκε και πάλι στους φιλοξενούμενους. Ο Λάρσον στο 31ο λεπτό του αγώνα βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή, ωστόσο το σουτ του πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, η Λαμία έχασε την μεγαλύτερη της ευκαιρία στον αγώνα. Ο Αμπάντα έκανε τη σέντρα, με τον Μαρτίνες να αστοχεί μέσα από την περιοχή. Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0, ο Μπάκιτς είχε διαφορετική άποψη. Ο Λάρσον έκανε μια υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, με τον Μπάκιτς να κάνει ένα ωραίο πλασέ στο 43΄ και να δίνει μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ωστόσο η φάση τσεκαρίστηκε από το VAR και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία ανέβασε ξανά την απόδοσή της, ωστόσο ο ΟΦΗ από μία έμπνευση του Ντιουσέ έκανε το 3-0. Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ με σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σαράνοφ. Λίγο πριν από το γκολ αυτό η Λαμία με 2-3 προσωπικές ενέργειες των παικτών του, προσπάθησε να απειλήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και ενώ είχαν κριθεί όλα ο ρυθμός του ματς είχε πέσει αρκετά, με τον ΟΦΗ να βρίσκεται και 4ο γκολ με τον Λουίς Φελίπε στο 88΄ ενώ η Λαμία στο 95΄ με τον Τσιλούλη διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Λαμία: Σαράνοβ, Αμπάντα, Κορνέζος, Παύλαβετς (22' Τσιλούλης), Σιμόν (75' Βασιλαντωνόπουλος), Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (46' Νούνιες), Σλίβκα, Μαρτίνεθ, Ρόμανιτς (64' Ασκόβσκι), Βέργος (75' Μανούσος).

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης, Λάρσον, Μεγιάδο (68' Περέα), Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (60' Τοράρινσον), Μπάκιτς (76' Φελίπε), Τοράλ (68' Νέιρα), Γκρόνινγκ (60' Μοσκέρα).

ειδήσεις τώραΛαμία ΠΑΕSuperLeagueΟΦΗ