Αθλητισμός|02.03.2019 20:30

Παναθηναϊκός: Με Ινσούα και... Εμμανουηλίδη στο ντέρμπι με ΠΑΟΚ!

Κώστας Γουλής

Με ασκήσεις τακτικής πάνω στην επιθετική ανάπτυξη, ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (2/3) η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο (3/3) μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (7 μ.μ., ΕΡΤ1, ΕΡΤ Sports HD).

Ο Γιώργος Δώνης δεν είχε άλλες «απώλειες» πλην του Πασχάλη Στάικου που ανέβασε πυρετό το τελευταίο 48ωρο κι αποκλείστηκε απ’ την 18άδα και βεβαίως των τραυματιών Μουνιέ και Κουλιμπαλί οι οποίοι ακολούθησαν ξανά ατομικά προγράμματα. Ο 49χρονος τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα με τον πρωτοπόρο δικέφαλο του Βορρά και τον Εμάνουελ Ινσούα, ο οποίος επιστρέφει σε δράση 3 εβδομάδες μετά το σκληρό (και ατιμώρητο) χτύπημα που δέχθηκε στο ζυγωματικό, τον αγώνα με τον ΠΑΣ. Ο Αργεντινός θα επανέλθει στο αριστερό άκρο της «πράσινης» άμυνας φορώντας ειδική, προστατευτική μάσκα και θα προσφέρει ξανά ισορροπία και δυναμική στην αριστερή πτέρυγα, που δεν είχε ο Παναθηναϊκός στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Στη δεξιά πλευρά επιστρέφει και ο Γιόχανσον που εξέτισε την ποινή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ενώ στις «ειδήσεις» της 18άδας που ανακοίνωσε ο Δώνης ήταν και το «come back» του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, ο οποίος τελούσε υπό σιωπηρή τιμωρία μέχρι και την περασμένη Τρίτη, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος την επομένη του αγώνα με τον ΠΑΣ, αλλά και η επάνοδος του Κότσαρη, μετά από 2,5 μήνες στα «πιτ» λόγω πολύ βαριάς θλάσης στον προσαγωγό. Αντίθετα εκτός έμεινε ο Βέργος.

Σε ότι αφορά το πλάνο του Δώνη, προβάδισμα έχει πλέον το 4-3-3, με τους Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη στόπερ μπροστά απ’ τον Διούδη, τον Κουρμπέλη ως «6άρι» στον άξονα κι εσωτερικούς χαφ τους Κάτσε, Χρήστο Δώνη, τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη στα άκρα και τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου, ο Δώνης ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που βρίσκονται στην αποστολή. Αυτοί είναι οι Διούδης, Κότσαρης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Άλτμαν, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακέντα, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

Δημήτρης ΕμμανουηλίδηςSuper League 1Εμάνουελ ΙνσούαΓιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκός