Αθλητισμός|14.02.2023 16:00

Champions League: Η δράση επιστρέφει με τιτανομαχία στο Παρίσι - Πού θα δείτε τα παιχνίδια της βραδιάς

Newsroom

Μας έλειψε πολύ αλλά η δράση επιστρέφει στο Champions League. Λόγω Μουντιάλ η αναμονή έγινε μεγαλύτερη μέχρι την επανεκκίνηση της διοργάνωσης με τη νοκ άουτ φάση καθώς πέρασαν 104 μέρες από την τελευταία φορά που ακούστηκε ο εμβληματικός ύμνος των πρωταθλητών.

Η ώρα του Champions League έφτασε και ήδη το βράδυ της Τρίτης (14/2) έχει πρόωρο τελικό καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στο Παρίσι, ενώ δυνατό και κυρίως απρόβλεπτο είναι και το ζευγάρι της Μίλαν με την Τότεναμ στο άλλο ματς της βραδιάς...

Οι προβολείς στο Παρίσι

Στο «Παρκ ντε Πρενς» (22:00 - Cosmote Sport 2) η Παρί θα φιλοξενήσει την Μπάγερν σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρι που έβγαλε η κληρωτίδα. Οι Παριζιάνοι προβληματίζουν με τις τελευταίες εμφανίσεις τους στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς έχουν δύο ήττες στα τρία τελευταία παιχνίδια τους.

Όπως είναι λογικό, υπάρχει αναστάτωση στο εσωτερικό της ομάδας, που θα προσπαθήσει να ανακάμψει κόντρα στους Βαυαρούς. Παραμένει ακόμα άγνωστο αν ο Κιλιάν Μπαπέ θα είναι στη διάθεση του Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, ίσως και σε μια προσπάθεια να… ξεγελάσει τους Βαυαρούς.

«Όλα ξεκινούν από το 50-50. Οι παίκτες μου γνωρίζουν πώς να ανεβάζουν ταχύτητα και να φτάνουν το μάξιμουμ σε τέτοια παιχνίδια. Ως προς τη συμμετοχή του Κιλιάν, θα ακολουθήσουμε την πιο λογική επιλογή. Δεν θα ρισκάρουμε τίποτα, πάνω απ’ όλα η υγεία. Ο πρώτος και ο τελευταίος που θα μιλήσω είναι ο ίδιος» είπε ο προπονητής της Παρί, που έχει κανονικά στη διάθεσή του τους Λιονέλ Μέσι και Μάρκο Βεράτι, που αντιμετωπίσαν μικροπροβλήματα.

Και για τους Βαυαρούς τα πράγματα δεν είναι… ρόδινα, καθώς είχαν γκέλες μετά την επανέναρξη της Μπούντεσλιγκα αν και παραμένουν αήττητοι για 19 παιχνίδια. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, όπως γράφουν στη Γερμανία, δεν έχει καταλήξει στο σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του. Αν αγωνιστεί ο Μπαπέ, τότε λογικά οι Γερμανοί θα παίξουν με 4-2-3-1, αν ο Γάλλος δεν είναι βασικός τότε ίσως προτιμηθεί το 3-1-4-2.

Η Μπάγερν δεν έχει τον Μάνουελ Νόιερ κάτω από την εστία της, αλλά τον νεαποκτηθέντα Ματίας Ζόμερ. Απόντες θα είναι και οι Τεό Ερναντέζ και Σαντιό Μανέ, ενώ επιστρέφει ο Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος ήταν τιμωρημένος για το πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί έντεκα φορές στο παρελθόν, όλες στο Champions League. Μία νίκη παραπάνω για την Παρί Σεν Ζερμέν (6-0-5), ενώ οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες στα γκολ (15-15). Αξιοσημείωτο είναι και ότι οι Βαυαροί έχουν μόνο νίκες στη φετινή διοργάνωση.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα – Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος, Ντανίλο – Χακίμι, Βεράτι, Βιτίνια, Νούνο Μέντες – Νεϊμάρ – Μέσι, Εκιτικέ Μπαπέ)

Μπάγερν: Ζόμερ – Ζοάο Κανσέλο, Ουπαμεκανό, ντε Λιχτ, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ, Μουσιάλα, Κομάν – Μίλερ

Αμφίρροπη «μάχη» στο «Σαν Σίρο»

Στο Μιλάνο (22:00 - Cosmote Sport 3) η Μίλαν θα περιμένει την Τότεναμ. Οι «ροσονέρι» τερμάτισε στην δεύτερη θέση στη φάση των ομίλων πίσω από την Τσέλσι, από την οποία ηττήθηκαν και στα δύο παιχνίδια. Επικράτησαν δύο φορές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είχαν μια νίκη και μια ισοπαλία με αντίπαλο τη Σάλτσμπουργκ.

Στο καμπιονάτο η Μίλαν έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και θέλει να δείξει το καλό αγωνιστικό πρόσωπό της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

«Για να έχουμε ελπίδες πρέπει να κάνουμε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Πρέπει να δείξουμε την ποιότητα και την τεχνική μας, να έχουμε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι μας, αλλά και να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θεωρώ ότι μπορούμε να σταθούμε στο ύψος της Τότεναμ. Η περσινή εμπειρία μας έχει βοηθήσει πολύ για να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε αναμετρήσεις τέτοιας σημασίας. Για μένα οι αγώνες με την Τότεναμ είναι οι πιο σημαντικοί στην προπονητική καριέρα μου» ανέφερε ο Στέφανο Πιόλι, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή τους τους Φλορέντσι, Μπενασέρ, Μενιάν, Ντεστ, Ιμπραΐμοβιτς, αλλά επιστρέφει ο Τομόρι.

Μια από τα… ίδια και για την Τότεναμ, που προέρχεται από την «σφαλιάρα» που της έδωσε η Λέστερ, το περασμένο Σάββατο για την Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ηττήθηκε με 4-1 από τις «Αλεπούδες» εκτός έδρας και έδειξε ανέτοιμη για την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στους «16» χάρη στη νίκη της τελευταίας αγωνιστικής στη Μασσαλία κόντρα στη Μαρσέιγ, παίρνοντας μάλιστα και την πρωτιά.

«Νιώθω ότι είναι διαφορετική η πίεση στην Ιταλία και στην Αγγλία. Στην Ιταλία μιλάς συνέχεια ποδόσφαιρο, στην Αγγλία απολαμβάνεις περισσότερο το ποδόσφαιρο. Για εμάς το σημαντικό είναι να βρούμε σταθερότητα και να δώσουμε απαντήσεις στο ματς με τη Μίλαν. Το να παίζεις συνέχεια υπό πίεση δεν είναι καλό για κάποιους παίκτες. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα», ήταν τα λόγια του Κόντε, ο οποίος έχει πολλά προβλήματα με τις απουσίες των Γιορίς, Μπετανκούρ, Σεσενιόν, Μπισουμά.

Μίλαν: Ταταρουσάνου – Καλούλου, Κιάερ, Τομόρι – Καλάμπρια, Κρούνιτς, Τονάλι, Ερναντέζ – Ντίαθ – Λεάο, Ζιρού

Τότεναμ: Φόρστερ – Ντάιερ, Ρομέρο, Ντέιβις – Έμερσον, Σαρ, Σκιπ, Πέρισιτς – Κουλουσέφσκι, Σον – Κέιν

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

Οι πρώτοι αγώνες

  • Μίλαν - Τότεναμ 14/2 - Cosmote Sport 3 (22.00)
  • Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 14/2 - Cosmote Sport 2 (22.00)
  • Μπριζ - Μπενφίκα 15/2
  • Ντόρτμουντ - Τσέλσι 15/2
  • Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι 22/2
  • Ιντερ - Πόρτο 22/2
  • Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 23/2
  • Άϊντραχτ Φρανκφούρτης - Νάπολι  23/2

Οι ρεβάνς

  • Μπενφίκα - Μπριζ 7/3
  • Τσέλσι - Ντόρτμουντ 7/3
  • Τότεναμ - Μίλαν 8/3
  • Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν 8/3
  • Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 14/3
  • Πόρτο - Ιντερ 14/3
  • Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 15/3
  • Νάπολι - Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 15/3
ΜίλανChampions Leagueειδήσεις τώραΤότεναμΠαρί Σεν ΖερμένΜπάγερν Μονάχου