Αθλητισμός|14.02.2023 18:20

Προς 8 Μαρτίου το Ατρόμητος - ΑΕΚ εφόσον δεν δικαιωθεί η Ένωση - Το χρονοδιάγραμμα για την έφεση

Newsroom

Το πειθαρχικό όργανο της Super League αποφάσισε τον επανορισμό του αγώνα του Περιστερίου μεταξύ του Ατρόμητου και της ΑΕΚ, λόγω μη υπαιτιότητας των γηπεδούχων, όπως εξηγεί στο σκεπτικό του ο αθλητικός δικαστής.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον (εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή στην Επιτροπή Εφέσεων) είναι πότε θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο ματς δεδομένου του «σφιχτού» προγράμματος μέχρι τις 12 Μαρτίου, οπότε ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος.

Η Ένωση ήδη έχει ενημερώσει ότι θα καταθέσει έφεση αναζητώντας δικαίωση προκειμένου να πάρει τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν μπορεί άμεσα να οριστεί το παιχνίδι. Κι αυτό διότι θα πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεση με την έκδοση απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Πότε όμως θα εκδικαστεί η υπόθεση; Το πιθανότερο είναι να συμβεί την επόμενη εβδομάδα, μιας και η επιτροπή είθισται να δικάζει ημέρα Τετάρτη. Χωρίς πάντως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και για πιο... fast track διαδικασίες, κάτι που κατά το παρελθόν είχε σημειώσει και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.

Επιπλέον, οι αποφάσεις της επιτροπής, συνηθίζεται να βγαίνουν μία εβδομάδα μετά την εκδίκαση. Εν προκειμένω λοιπόν, όλα δείχνουν ότι απόφαση θα έχουμε τη μεθεπόμενη εβδομάδα, προς τα τέλη Φεβρουαρίου. Ακόμη πάντως κι αν επισπευστούν οι διαδικασίες και η απόφαση βγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, δεν αλλάζει κάτι ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στο Περιστέρι. Τα επόμενα Σαββατοκύριακα περιέχουν ματς πρωταθλήματος, ενώ και την Τετάρτη 1η Μαρτίου έχει οριστεί η ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης.

Δεδομένου επίσης ότι θα πρέπει το ματς να διεξαχθεί πριν από τις 12 Μαρτίου ώστε να ακολουθήσει η επικύρωση της βαθμολογίας προκειμένου να αρχίσουν ακολούθως τα πλέι οφ και πλέι άουτ, η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία είναι πολύ συγκεκριμένη. Πρόκειται για την 8η Μαρτίου, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα φέρει την ΑΕΚ αντιμέτωπη με ένα δύσκολο φινάλε καθώς την 1η Μαρτίου θα παίξει τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, στις 5 Μαρτίου με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα, στις 8 Μαρτίου το εξ αναβολής με τον Ατρόμητο και στις 12 Μαρτίου και πάλι με τον Ολυμπιακό στην Αγιά-Σοφιά για την τελευταία αγωνιστική της Super League.

ΑτρόμητοςSuperLeagueΑΕΚειδήσεις τώρα