Αθλητισμός|02.03.2019 23:46

«Σαντιάγο Μπερναμπέου», το δεύτερο σπίτι της Μπαρτσελόνα!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Στην Μαδρίτη και ειδικά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», λατρεύουν να τη μισούν. Στο γήπεδο της Ρεάλ, όμως, η Μπαρτσελόνα νιώθει σαν στο σπίτι της, ειδικά την τελευταία δεκαετία.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, τέσσερις ημέρες μετά τη νίκη – πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου (3-0), νίκησε εκ νέου στην έδρα της μεγάλης της αντιπάλου, πετώντας την ουσιαστικά έξω και από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος (1-0).

Ο Ιβάν Ράκιτιτς, με καταπληκτικό «σκάψιμο» της μπάλας, ύστερα από πάσα του Σέρτζι Ρομπέρτο, πέτυχε στο 26ο λεπτό το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Καταλανούς, οι οποίοι άφησαν πλέον δώδεκα βαθμούς πίσω τους Μαδριλένους.

Ισορροπημένο σε γενικές γραμμές το «Clasico» που έβαλε την Μπάρτσα μπροστά και στην γενική καταμέτρηση νικών (96-95), με τον Ζεράρ Πικέ να βγάζει την μπάλα πάνω στην γραμμή σε προσπάθεια του Λούκα Μόντριτς, λίγο πριν από το γκολ του Ράκιτιτς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» νωρίτερα το ματς, οι γηπεδούχοι τα περίμεναν και πάλι όλα από την αριστερή τους πλευρά (Ρεγιλόν – Βινίσιους), με τον Γκάρεθ Μπέιλ να είναι άφαντος και να αποδοκιμάζεται όταν έγινε αλλαγή, όπως άλλωστε και ο Τόνι Κρόοζ.

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Ρεγιλόν, Κρόοζ (56’ Βαλβέρδε), Κασεμίρο (76’ Ισκο), Μόντριτς, Μπέιλ (61’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (91’ Σεμέδο), Αρτούρ (71’ Βιδάλ), Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ (78’ Κοουτίνιο).

ΜπαρτσελόναΡεαλ ΜαδρίτηςLa Liga