Αθλητισμός|15.02.2023 20:24

Μαρία Σάκκαρη: Άνετη πρόκριση στα προημιτελικά της Ντόχα

Newsroom

Εξαιρετική ήταν η Μαρία Σάκκαρη στο δεύτερο παιχνίδι της στην Ντόχα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεπέρασε στα δύο σετ το εμπόδιο της Εκατερίνα Αλεξαντρόβα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά για τρίτη σερί χρονιά.

Μολονότι πήγε στο Κατάρ με το βάρος της ήττας στα ημιτελικά του Λιντς και παρά το γεγονός ότι βρήκε νωρίς δύο δύσκολες αντιπάλους, η Σάκκαρη παραμένει στη διοργάνωση και βλέψει ψηλά. Νίκησε με 6-3, 6-2 την 28χρονη Ρωσίδα (Νο.18) σε 81 λεπτά και θα περιμένει στη φάση των «8» μια εκ των Καρολίνα Μούχοβα και Καρολίν Γκαρσιά.

Η παράδοση επιβεβαιώθηκε καθώς η Σάκκαρη έχει πέντε νίκες σε έξι αγώνες με την Αλεξαντρόβα, η οποία μάλιστα τη μοναδική νίκη της την πήρε όταν η Ελληνίδα αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού το 2021 στη Μόσχα. Όπως και στο ματς κόντρα στη Ζενγκ, η Σάκκαρη μπήκε δυνατά στο κορτ και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0. Η Ρωσίδα, ωστόσο, πήρε άμεσα πίσω το μπρέικ (2-1) αλλά δεν το κράτησε για πολύ καθώς η Σάκκαρη έκανε μπρέικ με μηδέν για το 5-3 προτού τελειώσει το σετ.  Στο δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο άνετη καθώς έφτασε στο 4-0 και λίγο αργότερα τελείωσε και το ματς με 6-2.

ειδήσεις τώραΤένιςWTA ΝτόχαΜαρία Σάκκαρη