Αθλητισμός|16.02.2023 00:00

Champions League: Νίκη της Ντόρτμουντ επί της Τσέλσι με Αντεγέμι, αγκαλιά με την πρόκριση η Μπενφίκα που άλωσε το Μπριζ

Newsroom

Με άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια αλλά και γκολ με το... σταγονόμετρο συνεχίστηκαν τα πρώτα ματς για τη φάση των 16 του Champions League. Μετά τα δύο 1-0 της πρώτης ημέρας στα ματς Παρί - Μπάγερν (0-1) και Μίλαν - Τότεναμ, το ίδιο «φτωχό» σκορ εμφανίστηκε και κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας στο ματς της Ντόρτμουντ με την Τσέλσι που τελείωσε με νίκη των Βεστφαλών. Αντιθέτως, η Μπενφίκα κατόρθωσε να επικρατήσει στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ με 2-0 κάνοντας άλμα πρόκρισης στην 8άδα.

Αν όμως για τους Αετούς η κατάσταση έγινε πιο εύκολη σε αντίθεση με την Μπριζ που θα έχει να ανέβει ένα... βουνό στο Ντα Λουζ, δεν ισχύει το ίδιο και για το άλλο ζευγάρι που θα λύσει τις διαφορές του στο Στάμφορντ Μπριτζ. Δεδομένης μάλιστα της κατάστασης των ομάδων και της εικόνας που έδειξαν μέσα στο γήπεδο, η πρόκριση είναι ορθανοιχτή.  Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου.

Το αρνητικό ρεκόρ των οκτώ ηττών και δύο ισοπαλιών στα δέκα ματς που έγιναν σταμάτησε στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», όπου το συγκρότημα του Τέρζιτς επικράτησε χάρη στο τρομερό γκολ του Αντεγέμι με 1-0 της Τσέλσι των πολλών ευκαιριών. Οι Μπλε είχαν κορυφαίο αλλά και μοιραίο παίκτη τον Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος είχε δοκάρι και άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Οι Λονδρέζοι που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσουν τουλάχιστον στην ισοφάριση, έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Κόμπελ, ο οποίος «κατέβασε ρολά».

Την ίδια ώρα, η πρώτη αναμέτρηση των Μπριζ και Μπενφίκα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την πρωτοπόρο της πορτογαλικής Primeira Liga με 2-0 επί βελγικού εδάφους, αποτέλεσμα που φέρνει τους Αετούς μία ανάσα από την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Η Μπενφίκα συνέχισε την καλή παράδοση απέναντι στις ομάδες του Βελγίου, καθώς με τη νίκη της έφτασε τις 10 σε 15 ματς (έχει μόλις μία ήττα). Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τους επιθετικούς των γηπεδούχων, που πέτυχαν πρώτοι γκολ με τον Οντόι στο 45΄, αλλά ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR καθώς ο σκόρερ της Μπριζ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Ο Ζοάο Μάριο με πέναλτι στο 51' και ο Νέρες στο 88' διαμόρφωσαν το τελικό 0-2.

ΜπενφίκαΜπορούσια ΝτόρτμουντΤσέλσιChampions LeagueΚλαμπ Μπριζ