Αθλητισμός|16.02.2023 17:00

Επική ανατροπή του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού και σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έκανε επική ανατροπή στον ευρω-ημιτελικό των «αιωνίων» και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup στο βόλεϊ. Οι Ερυθρόλευκοι κάνοντας ένα τρομερό ματς, μολονότι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 σετ, νίκησαν με 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό στον Άγιο Θωμά, οδήγησαν τον ημιτελικό στο «χρυσό σετ» και πήραν το εισιτήριο για τον 8ο ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία του συλλόγου.  

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός, που μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ έδειξε να χάνει το μυαλό του και να σβήνει, έχασε την ευκαιρία για να συμμετάσχει στον τρίτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του. Οι Πράσινοι, που λόγω της αναβολής του αγώνα της Τετάρτης μετά τη χρήση δακρυγόνων απ' την αστυνομία στο κλειστό του Άγιου Θωμά, έχασε το πλεονέκτημα της έδρας του παίζοντας σε άδειες εξέδρες, γεγονός που φάνηκε εν τέλει να τον επηρέαζει.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει για το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιό του μετά τους τίτλους του 1996 και του 2005 στο Κύπελλο Κυπελλούχων απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ που ξεπέρασε το εμπόδιο της Φόντε Μπαστάρντο. Οι δύο τελικοί θα γίνουν στις 8 και 15 Μαρτίου

Στο πρώτο σετ η μάχη ήταν μεγάλη με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν  πόντο-πόντο. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο φινάλε για το 21-22 αλλά ο Παναθηναϊκός με τέσσερις σερί πόντους τελείωσε το σετ στο 25-22.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν πτοήθηκαν και στο δεύτερο σετ ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν. Μολονότι οι Πράσινοι βρέθηκαν στο σετ πόιντ (25-24) οι Πειραιώτες πήραν τρεις συνεχόμενους πόντους και πήραν το σετ με 25-27 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

O Oλυμπιακός παρέμεινε προσηλωμένος στον στόχο του και με εντυπωσιακό φινάλε πήρε και το τρίτο σετ καθώς μετέτρεψε το εις βάρος του 20-19 σε 20-24 προτού τελειώσει το σετ σε 21-25 για το 1-2.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πάρει φόρα και κυριάρχησαν και στο τέταρτο σετ παίρνοντας από νωρίς προβάδισμα με +4 και +6 πόντους (12-18). Και έφτασαν στην επικράτηση και στο 3-1 σετ επικρατώντας με 21-25.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και ο κρίσιμος ημιτελικός οδηγήθηκε στο χρυσό σετ το οποίο έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν εξαιρετικά με ένα σερί 4-0 αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα δικό του σερί 3-0, μειώνοντας σε 4-3. Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός έκανε φανταστικό παιχνίδι φτάνοντας στο 11-3 με ένα νέο, ακόμα πιο εντυπωσιακό σερί 7-0!

ΠαναθηναϊκόςβόλεϊΟλυμπιακόςειδήσεις τώρα