Αθλητισμός|16.02.2023 22:15

Europa League: Ματσάρα στη Βαρκελώνη και όλα ανοιχτά για Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ - Τρομερή Φιορεντίνα στο Conference!

Newsroom

Τρομερό παιχνίδι, ιδίως στο β' ημίχρονο έγινε στο Καμπ Νόου, όπου η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στην ισοπαλία με 2-2 αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League.

Το ματς είχε ξέφρενο ρυθμό στο β' ημίχρονο διάστημα κατά το οποίο επιτεύχθηκαν όλα τα γκολ. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τον Αλόνσο αλλά άμεσα η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε με τον Ράσφορντ και πήρε προβάδισμα με αυτογκόλ του Κούντε. Όμως η Μπάρτσα απάντησε με τον Ραφίνια για το τελικό 2-2 που θα μπορούσε πάντως να είναι και πολύ μεγαλύτερο!

Στα άλλα παιχνίδια, η ουκρανική Σαχτάρ παίζοντας στην Πολωνία νίκησε 2-1 τη Ρεν, ενώ η Ουνιόν Βερολίνου που εντυπωσιάζει στην Bundesliga πήρε ισοπαλία (0-0) απέναντι στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και ελπίζει. Επίσης, σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Σάλτσμπουργκ επί της Ρόμα στην Αυστρία. 

Αποτελέσματα

  • Άγιαξ - Ουνιόν Βερολίνου 0-0

  • Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γ. 2-2 (50΄ Αλόνσο, 76΄ Ραφίνια - 51΄ Ράσφορντ, 58΄αυτ. Κούντε)

  • Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεν 2-1 (11΄ Κρίσκιβ, 45΄πεν. Μπονταρένκο - 59΄ Εκαμπί)

  • Σάλτσμπουργκ - Ρόμα 1-0 (88΄ Καπάλντο)

Πάρτι της Φιορεντίνα στην Μπράγκα

Την ίδια ώρα για το Europa Conference League, η Φιορεντίνα έκανε τρομερή εμφάνιση στο «Estadio Municipal de Braga» διαλύοντας την Μπράγκα με 4-0 και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκρισή της στους στους «16». Επίσης, οι Τραμπζονσπόρ και Καραμπάγκ πήραν προβάδισμα μετά τις εντός έδρας νίκες τους με 1-0 κόντρα σε Βασιλεία και Γάνδη αντίστοιχα, ενώ η Μπόντο Γκλιμπτ και η Λέχ Πόζναν έμειναν στο 0-0 και θα λύσουν τις διαφορές τους σε μία εβδομάδα στην Πολωνία.

Στην Μπράγκα ο Γιόβιτς βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά σκοράροντας δύο φορές και φτάνοντας τα έξι γκολ στη διοργάνωση. Τα γκολ του Καμπράλ στο 79' και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «σφράγισαν» την κυριαρχία της Φιορεντίνα.

Στην Τραπεζούντα, η Τραμπζονσπόρ των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη έφτασε στη νίκη με 1-0 επί της Βασιλείας χάρη σε γκολ του Στρίγκερ Λάρσεν στο 65', σε μία φάση που άρχισε απ' τα πόδια του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας. Στο Μπακού, η Καραμπάγκ έχασε πέναλτι με τον Σεϊντάγιεφ στο 52' (μπλόκαρε ο Ροέφ), όμως βρήκε το γκολ που έψαχνε απέναντι στη Γάνδη με τον Λεάντρο Αντράντε στο 78' κι επικράτησε με 1-0.

Αποτελέσματα

  • Καραμπάγκ - Γάνδη 1-0 (78΄ Λεάντρο Αντράντε)

  • Μπόντο Γκλιμτ - Λεχ Πόζναν 0-0

  • Τραμπζονσπόρ - Βασιλεία 1-0 (65΄ Λάρσεν)

  • Μπράγκα - Φιορεντίνα 0-4 (45΄+1΄, 60΄ Γιόβιτς, 79΄, 90΄+1΄ Καμπράλ)

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντEuropa Conference LeagueΑγιαξΜπαρτσελόναΟυνιόν Βερολίνουειδήσεις τώραEuropa League