Αθλητισμός|17.02.2023 09:36

Πομάσκι στο OPEN για την επίδοση του Τεντόγλου και το ακυρωθέν άλμα - «Θα απαγορευτεί και το παπούτσι που φόρεσε στο 8,41»

Newsroom

Για την εντυπωσιακή επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου στο μίτινγκ στίβου του Λιεβέν, την ακύρωση του άλματος των 8,40 μέτρων αλλά και τη σπουδαία κίνηση να βγουν σε δημοπρασία τα περίφημα παπούτσια, με τα οποία ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έκανε το άλμα, μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι.

Μιλώντας στο Open, είπε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, ενώ πρόσθεσε ότι «με τη σιωπή του λέει πολλά». Μάλιστα επεσήμανε ότι «αποφεύγει να μιλάει πολύ, εάν μιλάς πολύ κάνεις πιο πολλά λάθη».

Για την ακύρωση του κορυφαίου άλματος του Μίλτου Τεντόγλου λόγω του παπουτσιού που φορούσε ο προπονητής του εξήγησε: «υπάρχουν τέτοιοι κανονισμοί και εμείς πρέπει να τους σεβόμαστε, όμως αυτό το παπούτσι χωρίς μια φτερνούλα είναι κανονικό παπούτσι και αγωνίζονται τα παιδιά σε πάρα πολλά αγωνίσματα. Δεν έχει ελατήρια, απλώς είναι πιο βολικό στο πόδι του Μίλτου».

Μάλιστα τόνισε ότι ακόμα και το παπούτσι που φορούσε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα των 8,41 αναμένεται να απαγορευτεί σύντομα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου.

«Αυτές οι αλλαγές δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνονται, δεν είναι κάτι που προσθέτει στην επίδοση για να το απαγορεύσουν. Δεν το φτιάχνουμε στο σπίτι, το φτιάχνουν μεγάλες εταιρείες», σημείωσε ο κ. Πομάσκι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

στίβοςειδήσεις τώραΓιώργος ΠομάσκιΜίλτος Τεντόγλου