Αθλητισμός|17.02.2023 20:00

Μαρία Σάκκαρη: Ηττήθηκε απ' την Πεγκούλα και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Qatar Open

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη για δεύτερη σερί σεζόν αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Qatar Open που γίνεται στην Ντόχα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 7 στον κόσμο, λύγισε απέναντι στην εξαιρετική Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα (νο.3) η οποία επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1). 

Η Σάκκαρη έδωσε μάχη για δύο σετ αλλά στο τρίτο η αντίπαλός της κυριάρχησε ολοκληρωτικά και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά μετά από αγώνα δύο ωρών και κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω ισχυρού αέρα. Στον τελικό η Πεγκούλα θα διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο στην καριέρα της.

Η Πεγκούλα ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα, κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Σάκκαρη και με δύο break πήρε προβάδισμα με 4-1 στο πρώτο σετ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε στη συνέχεια να «σπάσει» μια φορά το σερβίς της 28χρονης Αμερικανίδας, μειώνοντας σε 4-2, όμως συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σερβίς της και τελικά έχασε με 6-2.

Η Πεγκούλα έκανε -εκ νέου- μπρέικ και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, κράτησε το σερβίς της (2-0), όμως αυτή τη φορά η Σάκκαρη αντέδρασε και με break έφερε το ματς σε ισοπαλία 4-4, για να προηγηθεί στη συνέχεια για πρώτη φορά στον αγώνα με 5-4. Με τρίτο break η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε το 6-4 και ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τρία διαδοχικά break, αλλά η Πεγκούλα ήταν εκείνη που κατάφερε να κρατήσει πρώτη το σερβίς της για να προηγηθεί με 3-1. Ακολούθησε και ένα τρίτο break από την Αμερικανίδα, η οποία πήρε και τα δύο επόμενα game για να κλείσει το σετ με 6-1.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαρία ΣάκκαρηΤένιςειδήσεις τώραWTA Ντόχα