Αθλητισμός|18.02.2023 09:39

Σεισμός στην Τουρκία: Βρέθηκε νεκρός στα ερείπια ο Κριστιάν Ατσού

Newsroom

Τραγικό επίλογο είχε η προσπάθεια ανάσυρσης του Κρίστιαν Ατσού απ' τα συντρίμμια του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Ο 31χρονος Γκανέζος ποδοσφαιριστής της τουρκικής Χατάισπορ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Premier League με τη Νιούκαστλ και τη Τσέλσι, βρέθηκε νεκρός στα ερείπια της πολυκατοικίας όπου διέμενε και η οποία κατέρρευσε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου.

Μολονότι αρχικά -λίγα 24ωρα μετά τον σεισμό- υπήρξαν πληροφορίες ότι βρίσκεται στη ζωή έχοντας διακομιστεί σε νοσοκομείο, το στενό του περιβάλλον και η ομάδα του διέψευσαν κατηγορηματικά την είδηση.

Η σύζυγός του ανασύρθηκε ζωντανή απ' τα συντρίμμια και μάλιστα υπέδειξε στα σωστικά συνεργεία το σημείο όπου βρισκόταν ο Ατσού. Ωστόσο, οι προσπάθειες για τον γρήγορο εντοπισμό του ήταν άκαρπες. Δώδεκα ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό ήρθε και η επιβεβαίωση της είδησης ότι ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ο ατζέντης του Ατσού, Μουράτ Ουζουνχεμέντ, έγραψε στα social media: «Βρήκαμε τον Κριστιάν Ατσού. Δυστυχώς είναι νεκρός. Λυπάμαι πολύ».

Σκόραρε λίγο πριν απ' τον σεισμό

Η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι στον 31χρονο εξτρέμ, ο οποίος μόλις λίγες ώρες πριν απ' τον φονικό σεισμό πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του στο 97ο λεπτό στο παιχνίδι με την Κασίμπασα. Ο Ατσού σκόραρε με μια ωραία εκτέλεση φάουλ και το πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Μετά το τέλος του ματς οι συμπαίκτες του και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τον σήκωσαν στα χέρια...

Ακύρωσε το αεροπορικό εισιτήριό του

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο διοικητικός διευθυντής της Χατάισπορ, Φατίχ Ιλέκ, ο Ατσού είχε κλείσει αεροπορικά εισιτήρια στις 11 το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου με προορισμό το εξωτερικό προκειμένου να επισκεφτεί την οικογένειά του. Ωστόσο τα ακύρωσε την τελευταία στιγμή. «Σημείωσε το νικητήριο γκολ στο φινάλε του αγώνα με την Κασίμπασα. Στην πραγματικότητα, πήγαινε στο εξωτερικό για να επισκεφτεί την οικογένειά του. Αλλά όταν έπαιξε καλά και σκόραρε, ακύρωσε το εισιτήριό του. Ο σεισμός έγινε στις 4 ξημερώματα και η πτήση του ήταν στις 11 το βράδυ. Ακύρωσε το εισιτήριο. Απόλυτη τραγωδία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασεισμόςΤουρκίασεισμός Τουρκίαποδοσφαιριστής