Αθλητισμός|19.02.2023 17:56

Άνετος ο Ολυμπιακός στη Λαμία - Πλησίασε στους 5 τον Παναθηναϊκό μια εβδομάδα πριν απ' το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη - Τα γκολ

Newsroom

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα απ' τη Λαμία, όπου επικράτησε άνετα με 3-0 και πλησίασε και πάλι στους πέντε βαθμούς τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό, μια εβδομάδα (25/2, 20.30) πριν απ' το μεταξύ τους παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι Ερυθρόλευκοι, που παρέμειναν αήττητοι για 15ο σερί ματς στο πρωτάθλημα, έφτασαν σε μια άνετη νίκη χάρη στο πρώτο γκολ του Σαμασέκου με την ερυθρόλευκη φανέλα, το 11ο τέρμα του κορυφαίου εφετινού σκόρερ της ομάδας Μπακαμπού και του Μπιέλ, ο οποίος ήρθε απ' τον πάγκο και έφτασε έξι στη Super League. Οι Πειραιώτες

Η Λαμία στο ντεμπούτο του Λεωνίδα Βόκολου στον πάγκο δεν απέφυγε την ήττα και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ηττήθηκε για τέταρτη σερί αγωνιστική, ενώ αγνοεί τη νίκη από την 1η Οκτωβρίου οπότε νίκησε για τελευταία φορά (1-0) τον Λεβαδειακό. Παραμένει δίχως τρίποντο στα τελευταία 17 ματς πρωταθλήματος!

Το παιχνίδι άρχισε δυναμικά καθώς μόλις στο 4' η Λαμία είχε δοκάρι με δυνατό σουτ του Τζανδάρη.

Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του ματς αλλά δυσκολεύτηκε να βγάλει μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 22' οπότε όμως άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά ο Μπακαμπού σούταρε αλλά ο Κορνέζος έκοψε πάνω στη γραμμή ένα βέβαιο γκολ, ενώ στη συνέχεια ο Γκαραβέλης απέκρουσε του σουτ του Μπιέλ και ακολούθως ο Κορνέζος και πάλι απομάκρυνε στη γραμμή νέο σουτ του Μπακαμπού. Απίθανη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό!

Στο 35' ήταν η σειρά του Ολυμπιακού για να τραντάξει το δοκάρι της Λαμίας με ωραίο σουτ του Ινμπόμ.

Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει στο 43' αλλά το σουτ του Κανός σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη. Τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που δικαιούτο βάσει των ευκαιριών που είχε με ωραίο μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Σαμασέκου, ο οποίος έγραψε το 1-0 στο 44'. 

Ο Ολυμπιακός κλείδωσε το τρίποντο στο 60' οπότε ο Κανός έβγαλε ωραία πάσα για τον Μπακαμπού, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά για το 0-2.

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε με πλασέ ο Μπιέλ στο 86' μετά από εξαιρετική ασίστ του Ελ Αραμπί.

Λαμία: Γκαραβέλης, Αμπάντα, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Στάνκο (64' Σλίβκα), Τζανδάρης (79' Μανούσος), Ρόμανιτς (64' Νούνιες), Τσιλούλης (74' Καραμάνος), Μαρτίνεθ (64' Ντε Βινσέντι), Βέργος.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ραμόν, Παπασταθόπουλος (65' Ντόι), Μπα, Ινμπόμ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Φορτούνης (65' Βαλμπουενά), Κανός (80' Μασούρας), Γκάρι Ροντρίγκες (6' Μπιελ), Μπακαμπού (80' Ελ Αραμπί).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟλυμπιακόςSuperLeagueειδήσεις τώραΛαμία ΠΑΕ