Αθλητισμός|19.02.2023 22:38

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στην Τούμπα με Νάρεϊ, Κουλιέρακη και μαγική ασίστ Κωνσταντέλια!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε στο ντέρμπι της Super League με την ΑΕΚ και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 2-0 στην «καυτή» Τούμπα. Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης κυριάρχησε του Δικέφαλου της Αθήνας σε ένα μεγάλο ντέρμπι που είχε για σκόρερ τον Νάρεϊ και τον Κουλιεράκη και απόλυτο πρωταγωνιστή τον μικρό «μάγο» του ΠΑΟΚ Γιάννη Κωνσταντέλια.

Το παιδί-θαύμα της ομάδας του Ρασβάν Λουτσέσκου μπορεί να μην σκόραρε αλλά έβγαλε μια απ' τις καλύτερες ασίστ που έχουν γίνει ποτέ στα ελληνικά γήπεδα. Πρόσφερε ένα μοναδικό highlight που δεν θα ξεχαστεί ποτέ από ένα παιδί που καθημερινά επιβεβαιώνει ότι είναι φτιαγμένο για σπουδαία καριέρα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικός στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, πήρε γκολ στις ευκαιρίες που έκανε, ενώ παράλληλα κράτησε την Ένωση μακριά απ' το να σκοράρει παίζοντας αποτελεσματικά στην άμυνα. Η ΑΕΚ ηττήθηκε για πρώτη φορά έπειτα απ' τις 3 Ιανουαρίου και το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα κι αφού μεσολάβησαν εννέα σερί νίκες. Απ' την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το τρομερό αήττητο σερί που έχει απ' τις 30 Οκτωβρίου και την ήττα στην Αγιά-Σοφιά με το ίδιο σκορ (2-0). Έκτοτε μετράει 17 σερί ματς δίχως ήττα!

Το ντέρμπι άρχισε δυναμικά με μέγα πάθος και γρήγορο ρυθμό και ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να σκοράρει πριν από τη συμπλήρωση 15 λεπτών. Ο Ολιβέιρα άνοιξε ωραία με το στήθος για τον Κωνσταντέλια, ο οποίος κινήθηκε έξω απ' την περιοχή της ΑΕΚ. Αρχικά, υπό την πίεση των παικτών της Ένωσης, έχασε την μπάλα πέφτοντας στο έδαφος αλλά μετά το διώξιμο του Μουκουντί, ακολούθησε μια στιγμή ασύλληπτης μαγείας: ο μικρός όντας στο έδαφος έκανε τρεις επαφές με την μπάλα. Με την πρώτη τη σήκωσε στον αέρα, με τη δεύτερη χρησιμοποίησε το στήθος του και με την τρίτη έβγαλε αδιανόητη ασίστ για τον Νάρεϊ που τελείωσε ιδανικά τη φάση ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 22' με διαγώνιο σουτ του Πινέδα μέσα απ' την περιοχή αλλά ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας εντυπωσιακά. Η Ένωση είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Αραούχο στο 41' αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει στο 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με φόρα στο γήπεδο και να σκοράρει με τον Κωνσταντέλια, όμως στο ξεκίνημα της φάσης ο Νάρεϊ ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Ο Δικέφαλος που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, βρήκε ένα δεύτερο γκολ από στατική φάση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφυγε απ' το πόδι του Νάρεϊ, ο Κουλιεράκης έκανε ένα τρομερό άλμα, νίκησε στον αέρα τον Σιμάνσκι και με κεφαλιά «δυναμίτη» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 2-0.

Η ΑΕΚ έγινε απειλητική μετά το 80' έχοντας μια κεφαλιά του Βίντα στο 82' που κατέληξε λίγο άουτ, αλλά και δύο σουτ του Τσούμπερ στο 89' και του Σιντιμπέ στο 90' στα οποία όμως αντέδρασε καταπληκτικά ο ανίκητος Κοτάρσκι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (81' Σβαμπ), Νάρει (88' Τάισον), Κωνσταντέλιας (92' Φιλίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (80' Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατσιζαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (63' Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ, Πινέδα (72' Ελίασον), Αραούχο (80' Φαν Βέερτ), Λιβάι Γκαρσία (80' Τσούμπερ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης ΚωνσταντέλιαςΠΑΟΚSuperLeagueειδήσεις τώραΑΕΚ