Αθλητισμός|03.03.2019 17:22

Super League: Ορθια η ΑΕΛ στο «Γεντί Κουλέ» κινδυνεύει ο ΟΦΗ

Newsroom

Ο ΟΦΗ έπαιζε όλη τη χρονιά σ' ένα ματς, ωστόσο, οι παίκτες του Χάιμε Βέρα παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και η εξέδρα τους αποδοκίμασε μετά το 0-0 με την ΑΕΛ στο «Γεντί Κουλέ».

Οι Κρητικοί έπαιξαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, ωστόσο, παρότι ήταν καλύτεροι από τους «βυσσινί», είχαν τις ευκαιρίες και την κατοχή, δεν κατάφεραν να βάλουν γκολ κι έτσι έμειναν στο μηδέν και στην προτελευταία θέση.

Από την άλλη, οι Θεσσαλοί κατέβηκαν στο Ηράκλειο για να μην ηττηθούν κάτι που επιβεβαίωσε κι ο προπονητής τους, Τζανλούκα Φέστα μετά το τέλος του αγώνα κι ο στόχος επετεύχθη.

Οι «βυσσινί» είχαν και πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Ευαγγέλου και των βοηθών του, ενώ η διοίκτηση του Αλέξη Κούγια, εξέδωσε πέντε (!) ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς την μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, χωρίς όμως να απειλούν την εστία του Κρίστινσον. Η νευρικότητα και η βιασύνη χαρακτήριζε τις κινήσεις των γηπεδούχων στο χορτάρι που παρά τις έξι τελικές προσπάθειες (οι τέσσερις στην εστία) δεν καρδιοχτύπησαν σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο στο πρώτο 45λεπτο.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί και την ΑΕΛ να προσέχει πρωτίστως τα μετόπισθεν.

Στο 88’ ο Πέρσον είχε «χρυσή» ευκαιρία να χαρίσει την πολύτιμη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής, με τον Κρίστινσον να ενεργεί πιο γρήγορα και να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 85’ ο Μιχόγεβιτς τραβάει και ρίχνει κάτω τον Μόρα μέσα στην περιοχή, σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά, με τον Ευαγγέλου να μην καταλογίζει την παράβαση, με την  ΑΕΛ να φωνάζει δικαίως γι αυτή τη φάση.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Σακόρ, Νάστος (77’ Ναμπί), Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (46’ Πέρσον), Βαζ (72’ Γιακουμάκης), Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα, Ποτουρίδης

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (92’ Γρομητσάρης), Μόρας, Λεοζίνιο (79’ Γιακιμόφσκι), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς (62’ λ.τ Σεσέροβιτς), Φατιόν

Αλέξης ΚούγιαςΑΕΛSuper League 1ΟΦΗ