Αθλητισμός|21.02.2023 23:59

Champions League, Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-5: Ιστορικός θρίαμβος των Μερένχες στο Άνφιλντ με επική ανατροπή! «Τρένο» και η Νάπολι

Newsroom

Δεν την λένε τυχαία Βασίλισσα και το αποδεικνύει σε κάθε περίσταση. Η πολυνίκης του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, πέτυχε έναν ιστορικό θρίαμβο σε μια απ' τις δυσκολότερες και πιο εμβληματικές έδρες του πλανήτη στέλνοντας μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη για το repeat και την 15η κούπα. Η Λίβερπουλ έζησε ένα μαρτύριο στο Άνφιλντ καθώς προηγήθηκε 2-0 αλλά έφυγε απ' το γήπεδο ταπεινωμένη και σχεδόν αποκλεισμένη με το εκκωφαντικό 2-5 των Μαδριλένων!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα που έχουν υποστεί οι Ρεντς στην ιστορία τους εντός έδρας στα Κύπελλα Ευρώπης. Ποια ήταν η προηγούμενη ευρω-συντριβή που γνώρισαν; Το 0-3 της 22ης Οκτωβρίου 2014 με αντίπαλο και πάλι (ποια άλλη;) τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον κακό δαίμονα της Λίβερπουλ. Οι Μερένχες μετρούν πλέον έξι νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία επτά μεταξύ τους ματς, έχοντας νικήσει και τους δύο πιο πρόσφατους τελικούς που συναντήθηκαν στο Champions League, το 2018 και το 2022!

Στο πάρτι που έστησε η καταπληκτική και αλύγιστη ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στο Άνφιλντ, δύο γκολ πέτυχε ο Βινίσιους, άλλα δύο ο Μπενζεμά κι ένα ο Μιλιτάο. Ο Νούνιες και ο Σαλάχ σκόραραν για τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που ψάχνει ένα θαύμα στο Μπερναμπέου για να μην μείνει εκτός τίτλων απ' τον Φεβρουάριο...

Το παιχνίδι στο Άνφιλντ άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για τη Λίβερπουλ που άνοιξε το σκορ μόλις στο 4'. Ο Σαλάχ σέντραρε και ο Νούνιες με καταπληκτικό τακουνάκι, έγραψε το 1-0.

Μάλιστα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρήκε γρήγορα και ένα δεύτερο γκολ. Στο 14' ο Κουρτουά έκανε ένα τραγικό λάθος, έχασε το κοντρόλ της μπάλας μέσα στην περιοχή και ο Σαλάχ δεν σπατάλησε το δώρο πλασάροντας άνετα για το 2-0. Ο Αιγύπτιος στράικερ έφτασε τα 44 γκολ στο Champions League και έπιασε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στην πρώτη θέση των Αφρικανών σκόρερ στη διοργάνωση.

Η Ρεάλ όμως δεν τα παράτησε και προτού τελειώσει το ημίχρονο είχε ήδη φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Αρχικά στο 21'  ο Βινίσιους με καταπληκτικό τελείωμα μέσα απ' την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1 για τους Μερένχες.

Στο 36' ο Άλισον που θύμισε... Κάριους «ανταπέδωσε» το δώρο του Κουρτουά καθώς στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, «σημάδεψε» τον Βινίσιους, ο οποίος έστω και άθελά του σκόραρε για δεύτερη φορά ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η ολική ανατροπή ήρθε για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο 47'. Ο Μόντριτς εκτέλεσε πανέξυπνα ένα φάουλ από πλάγια θέση πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Λίβερπουλ και ο Μιλιτάο με κεφαλιά έγραψε το 2-3!

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πια ασταμάτητη και στο πάρτι που έστησε στο Άνφιλντ δεν θα μπορούσε να λείπει ο... σιωπιλός μέχρι εκείνο το σημείο Μπενζεμά. Στο 55' ο Γάλλος στράικερ άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ροντρίγκο, σούταρε μέσα απ' την περιοχή και με τη βοήθεια του Γκόμες, καθώς η μπάλα προσέκρουσε στο σώμα του αμυντικού της Λίβερπουλ αλλάζοντας πορεία, σκόραρε για το 2-4.

Το μαρτύριο της Ρεάλ στη Λίβερπουλ δεν είχε τελειωμό καθώς στο 67' ο Μπενζεμά σκόραρε για δεύτερη φορά σε διάστημα δώδεκα λεπτών. Ο Βινίσιους πάσαρε στον Γάλλο, ο οποίος έκανε ωραία ντρίμπλα στον Άλισον και με καταπληκτικό αριστερό σουτ έγραψε το άκρως εντυπωσιακό 2-5!

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμες (73’ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (73’ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Μπάιτσετιτς (85’ Έλιοτ), Σαλάχ, Νούνιες (64’ Ζότα), Χάκπο (64’ Φιρμίνο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα (27’ Νάτσο), Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Μόντριτς (86’ Κρόος), Ροντρίγκο (81’ Θεμπάγιος), Μπενζεμά (86’ Ασένσιο), Βινίσιους.

Αϊντραχτ Φρανκ. - Νάπολι 0-2

Στη Φρανκφούρτη το «τρένο» της Νάπολι σφύριξε δύο φορές και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Άιντραχτ με 2-0 που φέρνει την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά. Οι Παρτενοπέι ήταν και πάλι εξαιρετικοί, έδειξαν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επέλασή τους τόσο στη Serie A όσο και στο Champions League, όπου πλέον μπορούν να ονειρεύονται μεγάλα πράγματα. Ο Οσιμέν και ο Ντι Λορέντσο υπέγραψαν την επικράτηση των Ναπολιτάνων, όπως και ο φοβερός Κβαρατσκέλια, ο οποίος και πάλι ήταν απολαυστικός...

Η Νάπολι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο 34' αρχικά σε σουτ του Λοσάνο που βρήκε στη ρίζα του δοκαριού και εν συνεχεία με τον Κβαρατσκέλια, ο οποίος νικήθηκε απ' τον Τραπ σε εκτέλεση πέναλτι.

Το γκολ όμως δεν άργησε για τους Παρτενοπέι που στο 40' βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σε μια ταχύτατη αντεπίθεση, ο Λοσάνο κουβάλησε μπάλα για αρκετά μέτρα, σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και ο Οσιμέν που ακολούθησε τη φάση με τρομερό σπριντ, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0

Το έργο της Άιντραχτ έγινε ακόμα πιο δύσκολο απ' το 58' καθώς έμεινε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο λόγω αποβολής του Κόλο Μουανί. Και στο 65' η Νάπολι πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση καθώς ο Ντι Λορέντσο, έπειτα από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια και μαγικό τακουνάκι-ασίστ του Κβαρατσκέλια, σούταρε ιδανικά για το 0-2.

Άιντραχτ (Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Σόου, Καμάντα, Μαξ, Μπουτά (59΄ Κνάουφ), Γκέτσε, Λίντρστρομ (69΄ Μπορέ), Κόλο Μουανί.

Νάπολι (Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα, Λομπότκα, Ανγκισά (80΄ Ντομπελέ), Ζιελίνσκι, Λοσάνο (80΄ Ελμάς), Κβαρατσκέλια (84΄ Πολιτάνο), Οσιμέν (84΄ Σιμεόνε).

ειδήσεις τώραΡεαλ ΜαδρίτηςΑϊντραχτ ΦρανκφούρτηςChampions LeagueΝάπολιΛίβερπουλ