Αθλητισμός|03.03.2019 21:28

Super League: Περίπατος του Αστέρα επί του Παναιτωλικού

Newsroom

Καλτσάς και γκολ... Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του αγώνα ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό, που ενώ άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Αγρινιώτες, μετετράπη σε εφιάλτη... Οι Αρκάδες έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου στο 4ο λεπτό, ωστόσο, το αριθμητικό τους πλεονέκτημα δεν φάνηκε ούτε στιγμή στο ματς.

Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 3-0 κι έκοψε τα φτερά του Παναιτωλικού που ονειρευόταν Ευρώπη, ενώ ο ίδιος έβαλε άλλη μια ομάδα από κάτω (σ.σ.: ΑΕΛ) στην προσπάθειά του να καθαρίσει με την υπόθεση-παραμονή μια ώρα αρχύτερα.

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα πιάστηκαν στον ύπνο και βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε φάση που είχαν ανέβει όλοι μπροστά για «στημένο» κι άφησαν μόνο του τον Γιαννακόπουλο... Ηρθε λοιπόν μια κούρσα 40 μέτρων του Καλτσά, δεν βρέθηκε «Αγρινιώτης» να του ανακόψει την πορεία, ο άσος των Αρκάδων έσπασε στον Μανιά, ο οποίος με περίσσια ψυχραιμία, άδειασε τον αντίπαλό του κι έστρωσε στον επερχόμενο Βαλιέντε, που λίγο έλειψε να το χάσει, αλλά τελικά σκόραρε για το 1-0 των γηπεδούχων στο 26’.

Η άμυνα του Παναιτωλικού βρισκόταν σε τρικυμία και λίγο έλειψε ύστερα από απανωτά ατομικά λάθη να γίνει το 2-0, όμως ο Βαλιέντε αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Ο,τι δεν έκανε ο Βαλιέντε, το έκανε ένα λεπτό πριν κλείσει το ημίχρονο ο αρχηγός των Αρκάδων, Ματίας Ιγκλέσιας με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να πιέσει ο Παναιτωλικός για να μπει ξανά στο ματς, ήρθε ένα σόλο του Φερνάντεζ στο 62' για να γράψει τον θρίαμβο των Αρκάδων και να αναγκάσει τον Δέλλα να δηλώσει μετά το τέλος του ματς ότι «ήταν το χειρότερό μας παιχνίδι από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα, αναλαμβάνω την ευθύνη».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Φερνάντεζ (89' Ορτέγκα), Αραβίδης (8' Μπελόκ), Μανιάς (82' Βλάχος)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Tσιγγάρας (63' Μαρινάκης), Μιχάι, Άργκους, Αμαράλ, Μάρκος Πάουλο (68' Παρράς), Λουσέρο, Γκούγκα, Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Μοράρ (30' λ.τρ. Μπαΐροβιτς)

ΠαναιτωλικόςΑστέρας ΤρίποληςSuper League 1