Αθλητισμός|23.02.2023 14:53

Πέθανε ο εμβληματικός σπορτκάστερ του BBC Τζον Μότσον

Newsroom

Η θρυλική φωνή του Τζον Μότσον σίγησε για πάντα. Ο εμβληματικός σπορτκάστερ του BBC πέθανε σε ηλικία 77 ετών. Πρόκειται για έναν απ' τους διασημότερους τηλεσχολιαστές στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος έγινε γνωστός και στις νεότερες γενιές σ' ολόκληρο τον πλανητή καθώς έδωσε τη φωνή του στο φημισμένο βιντεοπαιχνίδι FIFA της EA Sports απ' το 1996 ως και το 2008.

Ο κατά κόσμον «Μότι», όπως ήταν το προσωνύμιό του, άρχισε τη σταδιοδρομία του στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας το 1971. Κάλυψε έξι Μουντιάλ με τελευταίο αυτό της Γερμανίας το 2006. Σύμφωνα με το BBC ο θρυλικός Μότσον μετέδωσε στη διάρκεια της καριέρας του περισσότερους από 200 αγώνες της Εθνικής Αγγλίας ενώ συνολικά σχολίασε περίπου 2.500 αγώνες στην τηλεόραση! Μεταξύ αυτών είναι και το ιστορικό γκολ που πέτυχε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εναντίον της Ελλάδας με εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις, στέλνοντας την Αγγλία στο Μουντιάλ του 2002.

Ήταν όμως «παρών» περιγράφοντας τηλεοπτικά κι όσα διαδραματίστηκαν στην τραγωδία του Χίλσμπορο στο ματς Λίβερπουλ - Νότιγχαμ. Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι που περιέγραψε τιμής ένεκεν ήταν το Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Μπρομ το 2018, με τον Ρόι Χότζον (τότε προπονητή της Πάλας) να τον βραβεύει με ένα αντίγραφο από τον πρώτο και τελευταίο του αγώνα στην έδρα της Πάλας, όπως επίσης και ένα κρυστάλλινο μικρόφωνο, τιμώντας τον με αυτό τον τρόπο για την προσφορά του στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Τζον Μότσον πέθανε γαλήνια στον ύπνο του σήμερα (Πέμπτη)», αναφέρει με δήλωσή της η οικογένειά του.

θάνατοςδημοσιογράφοςBBCειδήσεις τώρα