Αθλητισμός|25.02.2023 09:16

Super League: Ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη, επικίνδυνα ματς για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Πού θα δείτε το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Newsroom

Hμέρα ντέρμπι «αιωνίων» ξημέρωσε... Και τι ντέρμπι, δεδομένου ότι έπειτα από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης στις 20.30 (25/2, Cosmote Sport 1) ευρισκόμενος πιο πίσω στη βαθμολογία. Οι Πράσινοι βρίσκονται στην κορυφή της Super League και στο +5 απ' τους Ερυθρόλευκους που προφανώς καίγονται για τη νίκη για να πλησιάσουν και να επανέλθουν ολοκληρωτικά στη μάχη για τον τίτλο. Απ' την άλλη πλευρά, το Τριφύλλι για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία παίζει στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου του με τον... αέρα του προπορευόμενου απ' το ξεκίνημα της σεζόν.

To πιο ενδιαφέρον ντέρμπι της δεκαετίας

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον ντέρμπι όχι μόνο διότι οι δυο ομάδες βρίσκονται σε καλό φεγγάρι και γιατί αμφότεροι θέλουν τους βαθμούς, αλλά προκειμένου να διαπιστώσουμε πώς θα διαχειριστεί κάθε σύλλογος την παρούσα κατάσταση. Απ' τη μία υπάρχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έπειτα από χρόνια είναι αυτός που κυνηγά τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία, ως εκ τούτου έχει και τη μεγαλύτερη πίεση. Απ' την άλλη είναι το Τριφύλλι που καλείται να εκμεταλλευτεί το βαθμολογικό προβάδισμα που έχει καθώς το +5 του δίνει μεγαλύτερη άνεση έναντι του αντιπάλου. Αλλιώς είχαν συνηθίσει και οι δύο τα προηγούμενα χρόνια...

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση του Ιανουαρίου όπου είχε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και πλέον προέρχεται από ένα σερί τριών νικών (Λαμία 2-0, Άρης 1-2, Βόλος 2-0), ενώ παράλληλα μετά από πολλά χρόνια «τρέχει» κι ένα αήττητο σερί εναντίον του Ολυμπιακού. Οι Πράσινοι δεν έχουν γνωρίσει την ήττα επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος μετρά πέντε ματς δίχως ήττα απέναντι στους Πειραιώτες (2 νίκες και 3 ισοπαλίες).

Απ' την άλλη πλευρά, κι ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του τη συντριβή απ' την ΑΕΚ στο Κύπελλο έχοντας δύο σερί νίκες (Παναιτωλικός 6-1, Λαμία 0-3). Παράλληλα, έχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί στο πρωτάθλημα που κρατάει απ' τις 17 Οκτωβρίου 2022, οπότε ηττήθηκε για τελευταία φορά στη Super League απ' τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Έχουν ακολουθήσει 15 ματς χωρίς ήττα με απολογισμό 10 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Στα αγωνιστικά, ο Μίτσελ δεν υπολογίζει τους τραυματίες Γκάρι Ροντρίγκες και Ρέτσο, ενώ δεν ανακοίνωσε αποστολή περιμένοντας να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Χάμες και Παπασταθόπουλος που είχαν ενοχλήσεις. Απ' την άλλη πλευρά, πέραν των σταθερά απόντων Αϊτόρ και Τρουιγιέ, θα λείψει και ο Βέρμπιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση. Αντιθέτως, επανέρχεται στην αποστολή ο Μάγκνουσον μετά από απουσία τουλάχιστον ενός μήνα αλλά και ο Κλέινχεϊσλερ, ο οποιός ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και θα είναι διαθέσιμος απ' τον πάγκο.

Τα διλήμματα για τον Μίτσελ είναι Μπα ή Ντόι στο κέντρο της άμυνας, Ραμόν ή Ρέαμπτιουκ στις πτέρυγες και Μπιελ ή Σαμασέκου σε ένα πιο συντηρητικό σχήμα. Για τον Γιοβάνοβιτς τα διλήμματα είναι Βαγιαννίδης ή Κώτσιρας στο δεξί άκρο, Ιωαννίδης ή Σπόραρ στα φορ και Τσέριν ή Παλάσιος εφόσον επιλέξει πιο σφιχτό κέντρο με τον Μπερνάρ να πηγαίνει στα άκρα.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κανός, Μπιέλ, Μπακαμπού
  • Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν Πέρεθ, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Παλάσιος, Ιωαννίδης.

Επικίνδυνες αποστολές για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Το Σάββατο όμως περιλαμβάνει ματς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Το πρώτο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στην OPAP Arena, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης (17.30, Cosmote Sport 1) με στόχο το 14/14 στο νεότευκτο γήπεδό της. Η Ένωση ψάχνει αντίδραση μετά την ήττα στην Τούμπα που την άφησε στο -4 από την κορυφή με παιχνίδι λιγότερο, ψάχνοντας ακόμα μία εμφατική νίκη μπροστά στο κοινό της.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Μουκουντί, Σιμάνσκι και στους τραυματίες Φαν Βέερτ, Φερνάντες, Μοχαμάντι. Ο Αστέρας Τρίπολης πάντως παραδοσιακά δυσκολεύει τους «μεγάλους», ενώ πηγαίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια από τη 12η φετινή ισοπαλία του σε 23 αγωνιστικές! Δεν λείπουν τα προβλήματα για τους Αρκάδες, τιμωρημένοι οι Καρμόνα και Σίτο, φρέσκια απώλεια και ο Κρεσπί, αλλά επανέρχονται οι Γκαρντάφσκι, Μπαρτόλο.

Στις 19.00 (Novasports 2) ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη σκληρή έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου φέτος γκέλαραν τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Ολυμπιακός, ενώ ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα πέναλτι στην εκπνοή για να κερδίσει. Μόλις μία ήττα σε δέκα αγωνιστικές έχουν στον β' γύρο για τους Ηπειρώτες, ωστόσο ο Δικέφαλος πηγαίνει... φουριόζος στους Ζωσιμάδες από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που τον έβαλε ξανά γερά στο κόλπο του τίτλου, «τρέχοντας» αήττητο ρεκόρ 12-5-0. Απώλεια της τελευταίας για τον ΠΑΟΚ ο Ολιβέιρα, πέραν του τιμωρημένου Κοτάρσκι. Για τους γηπεδούχους εκτός βρίσκονται οι Παντελάκης, Τζίμας, Παμλίδης και Κιάκος, όμως επανέρχεται ο Ροσέρο.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

  • 17.30 ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης / COSMOTE SPORT 1 HD
  • 19.00 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ / Novasports 2HD
  • 20.30 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός / COSMOTE SPORT 1 HD
SuperLeagueΟλυμπιακόςΠΑΟΚΑΕΚΠΑΣ Γιάννιναντέρμπιειδήσεις τώραΑστέρας ΤρίποληςΠαναθηναϊκός