Αθλητισμός|25.02.2023 19:30

Εύκολη νίκη της ΑΕΚ στην OPAP Arena με Αραούχο, Γκατσίνοβιτς - Με δέκα παίκτες απ' το 4' ο Αστέρας Τρίπολης

Newsroom

Η ΑΕΚ ξεπέρασε νικηφόρα το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης, επικράτησε άνετα με 2-0 στην OPAP Arena, μείωσε τη διαφορά στον έναν βαθμό απ' τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό και περιμένει το ντέρμπι «αιωνίων» στο Γ. Καραϊσκάκης...

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν ανώτεροι απ' τον Αστέρα, που έμεινε με δέκα παίκτες στο γήπεδο προτού συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, και έφτασαν στη 14η σερί νίκη τους στην Αγιά-Σοφιά και τη 15η συνολικά στο πρωτάθλημα εντός έδρας.

Η αριθμητική ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων άλλαξε σχεδόν με τη σέντρα. Στο 4' ο Γκαρντάβσκι πάτησε με τις τάπες από πίσω τον Αραούχο και ο διαιτητής της αναμέτρησης τιμώρησε με απευθείας κόκκινη τον παίκτη του Αστέρα Τρίπολης.

Η ΑΕΚ χρειάστηκε χρόνο για να μπορέσει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Αστέρα αλλά τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Στο 32', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα πήρε τη πρώτη κεφαλιά και ο Αραούχο τη δεύτερη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ΑΕΚ κυνήγησε με ορμή το γκολ κι αφού έχασε ευκαιρίες, τελικά τα κατάφερε στο 76' με τον εξαιρετικό Γκατσίνοβιτς. Ο Τσούμπερ σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικού, πήρε ύψος και στρώθηκε στον Σέρβο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση από πλάγια θέση διαμόρφωσε το 2-0.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (78' Μάνταλος), Άμραμπατ (68' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο (78' Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία (45' Τσούμπερ).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Αλάγκμπε (79' Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Γκαρντάβσκι, Τιλίκα (79' Τασουλής), Ζουγλής (79' Μπαρτόλο), Μπαράλες (46' Κωστέας, 90' Ριέρα).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αστέρας ΤρίποληςΑΕΚειδήσεις τώραSuperLeague