Αθλητισμός|25.02.2023 21:40

La Liga: Ο 18χρονος Ροντρίγκες έσωσε τη Ρεάλ από ήττα στο μαδριλένικο ντέρμπι με την Ατλέτικο

Newsroom

Η γενναία και μαχητική Ατλέτικο Μαδρίτης άγγιξε τη νίκη στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, πληγώθηκε απ' τον 18χρονο Αλβαρο Ροντρίγκες αλλά απέσπασε ισοπαλία στο μαδριλένικο ντέρμπι (1-1) και έκοψε ακόμα περισσότερο τον δρόμο της Ρεάλ Μαδρίτης προς τον τίτλο στη La Liga.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 64ο λεπτό, βρήκε τον τρόπο να μπει μπροστά στο σκορ στι Μπερναμπέου, όμως το πρώτο γκολ του 18χρονου Άλβαρο Ροντρίγκες έσωσε στο τέλος τον πόντο για την Ρεάλ που όμως χάνει έδαφος στη μάχη με την Μπαρτσελόνα για τον τίτλο.

Με εξαιρετική αμυντική τακτική, οι Ροχιμπλάνκος έσβησαν όλους τους κινδύνους και έβγαλαν το πρώτο μέρος δίχως καν να ανησυχήσουν, παρότι στα μέσα του έχασαν με σοβαρό τραυματισμό τον Ρεϊνίλντο. Το πρώτο μέρος εύκολα με τη Βασίλισσα να μην βρίσκει ίχνος διαδρόμου και την Ατλέτικο να ψάχνει την στιγμή της. Παραλίγο να την βρει στο 51ο λεπτό με σουτ του Γκριεζμάν που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ η αποβολή του Κορέα (64’) για αγκωνιά στον Ρούντιγκερ άλλαξε τις ισορροπίες του ματς.

Ωστόσο, ούτε και τότε η Ρεάλ κατάφερε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Κουρτουά και μάλιστα βίωσε το απόλυτο σοκ, όταν μία φοβερή κεφαλιά του Χιμένες μετά από φάουλ του Γκριεζμάν έκανε το 0-1 (78’). Ο Αντσελότι έβγαλε αμέσως έναν αμυντικό (Νάτσο) για να ρίξει μέσα τον 18χρονο Ουρουγουανό επιθετικό Άλβαρο Ροντρίγκες και δικαιώθηκε. Ο μικρός με ωραία κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της «βασίλισσας» (85’, 1-1) και έγινε το πρόσωπο της ημέρας.

Παρά την πίεση, η Ρεάλ δεν βρήκε γκολ νίκης στο τέλος και με το 1-1, κινδυνεύει να μείνει στο -10 από την κορυφή, σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα κερδίσει μέσα στην έδρα της Αλμερία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

La LigaΡεαλ ΜαδρίτηςΑτλέτικο Μαδρίτηςειδήσεις τώρα