Αθλητισμός|26.02.2023 22:00

Super League: «Κλείδωσε» τη θέση στα πλέι οφ ο Άρης με νίκη επί του Ατρόμητου

Newsroom

Ο Άρης επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου στο Κλ. Βικελίδης και εξασφάλισε τη συμμετοχή του οριστικά στα πλέι οφ της Super League. O Νταρίντα και ο Ματέο Γκαρσία σκόραραν τα δύο γκολ των Κιτρίνων που ανέβηκαν στην 5η θέση με τη δεύτερη σερί νίκη τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο και στο 7' άνοιξαν το σκορ. Από την ωραία πάσα του Πίρσμαν, ο Νταρίντα σούταρε, η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του Γιαννιώτη και ο Άρης πήρε προβάδισμα. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και δεύτερο γκολ απ' το Ματέο Γκαρσία που, όμως, δεν μέτρησε με παρέμβαση του VAR.

Η πρώτη αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε από την εντυπωσιακή ενέργεια του Αγκιμπού Καμαρά στο 12', ενώ ο Πάλμα πέντε λεπτά αργότερα έχασε μοναδικό τετ α τετ καθώς νικήθηκε απ' τον Γιαννιώτη. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε για δεύτερη φορά στο 27'. Ο Ρουπ βρήκε τον Νταρίντα που σούταρε με το δεξί, ο Γιαννιώτης απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Ματέο Γκαρσία σκόραρε σε κενή εστία για το 2-0.

Ο Ατρόμητος άγγιξε το γκολ με τον Ρομπάιγ στο 31', ενώ το χορταστικό πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη θεαματική επέμβαση του Γιαννιώτη στο βολέ του Ρουπ (33') και το άστοχο φάουλ του Πάλμα (37'). Οι Περιστεριώτες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και στο 69' το πλασέ του Οικονομίδη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Σε ένα λεπτό, το 78ο, αρχικά ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με κεφαλιά κι εν συνεχεία ο Φριτζόνσον από τη μικρή περιοχή, απέτυχαν να βρουν δίχτυα. Δύο λεπτά μετά, ωστόσο, από ωραία συνεργασία σε φάουλ, ο Ρομπάιγ με δυνατό σουτ και κόντρα πάνω στον Οντουμπάτζο, νίκησε τον Κουέστα για το 2-1.

Οι Κίτρινοι σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία με τον Νταρίντα στο 86' και ο Γιαννιώτης στέρησε στο 89' από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη με μια απίθανη απόκρουση.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Ενκουλού, Ετέμπο, Νταρίντα, Πάλμα (80' Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (67' Ιτούρμπε), Ρουπ (58' Ντουκουρέ), Αμπουμπακάρ Καμαρά (80' Γκρέι).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Στρούγγης, Γκονζάλες, Αγκιμπού Καμαρά (70' Φριτζόνσον), Οικονομίδης (70' Κουέν), Ρομπάιγ, Ροτάριου (77' Τζοβάρας), Τζαβίδας (63' Κιάρτανσον)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑρηςΑτρόμητοςSuperLeagueειδήσεις τώρα