Αθλητισμός|04.03.2019 12:38

4.000 παιδιά έστειλαν μήνυμα: «Ζήστε χωρίς το bullying!»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ντρίμπλα στον εκφοβισμό έκαναν χιλιάδες παιδιά από 52 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των διεθνών ποδοσφαιριστών και πρωταθλητών Ευρώπης Legends 2004 και των Ελλήνων βετεράνων καλαθοσφαιριστών.

Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο γέμισε από τις 9 το πρωί με παιδικές φωνές και χαμόγελα, τα φώτα άναψαν και οι αθλητές που έχουν γράψει χρυσές σελίδες με τις επιδόσεις και τα επιτεύγματά τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του bullying, με αφορμή την 6η Μαρτίου, μέρα που έχει οριστεί από το υπουργείο Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως Πανελλήνια μέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενημερώθηκαν για τους τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και απόλαυσαν το θέαμα, ενώ σε κάθε καλάθι τα παιδιά αποθέωναν τα αθλητικά τους πρότυπα. Ο Αγγελος Χαριστέας υποδέχθηκε τους Τάκη Φύσσα, Φάνη Κατεργιαννάκη, Κώστα Χαλκιά, Δημήτρη Παπαδόπουλο, ενώ στο δικό τους παρκέ έπαιξαν οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστας Τσαρτσαρής, Νάσος Γαλακτερός, Παναγιώτης Λιαδέλης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Κακιούσης, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Γιαννουζάκος, Σωτήρης Νικολαϊδης, Γιώργος Καράγκουτης, Γιώργος Μασλαρινός και Κώστας Χαραλαμπίδης. Προπονητές των ομάδων ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ενώ χορεύτριες παρουσίασαν χορογραφία εμπνευσμένη από το πρόγραμμα «Live without bullying». Το «παρών» έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός, Γιώργος Ορφανός.

«Μιλάμε και δεν φοβόμαστε», είπε στο Ethnos.gr ο Παντελής Καφές, ενώ ο Αγγελος Χαριστέας πρόσθεσε: «Για μένα διέξοδος ήταν ο αθλητισμός. Όταν συμβαίνει κάτι τα παιδιά πρέπει να το λένε, να μην το κρατάνε μέσα τους». Ο Παναγιώτης Λιαδέλης τόνισε: «Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε και να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτή η μάστιγα. Οχι στο bullying».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το ΚΜΟΠ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και η ΚΕΔΗΘ. 

bullyingμπάσκετ