Αθλητισμός|28.02.2023 18:42

Nasser Al-Khelaifi: Στο στόχαστρο έρευνας για απαγωγή και βασανιστήρια ο πρόεδρος της PSG

Newsroom

Ο πρόεδρος της PSG, Νάσερ αλ Κελαϊφί (Nasser Al-Khelaifi), ερευνάται για κατηγορίες απαγωγής και βασανιστηρίων στο Κατάρ, όπως μεταδίδει η έγκριτη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’ Equipe. Για την υπόθεση μάλιστα έχουν διοριστεί 3 εισαγγελείς. Θύμα της απαγωγής ήταν ο λομπίστας Tayeb Benabderrahmane.

Ο Benabderrahmane ισχυρίζεται ότι τον άρπαξαν στο Κατάρ το 2020.Ισχυρίζεται ότι είχε στην κατοχή του έγγραφα με πληροφορίες για τον Αλ Κελαϊφί.

Οι δικηγόροι του, οι Maitres Romain Ruiz και Gabriel Vejnar, δήλωσαν ότι είναι «πολύ ικανοποιημένοι» με την απόφαση για τη διερεύνηση της υπόθεσης. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο πραγματικός φάκελος αυτής της ιστορίας αποτελεί επιτέλους αντικείμενο έρευνας από τη γαλλική δικαιοσύνη», δήλωσαν στο AFP.

Φέρεται ότι η υπόθεση συνδέεται με ευαίσθητα έγγραφα σχετικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ και την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και του 2030 στην BeIN Media - της οποίας ο Κελαϊφί είναι πρόεδρος.

Σε ανακοίνωσή του, ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν δήλωσε: «Πρόκειται για την απόλυτη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης. Απλά εκπλήσσομαι που τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν εκλάβει τα ψέματα και τις αντιφάσεις τους ως αξιόπιστες - αλλά αυτός είναι ο κόσμος των μέσων ενημέρωσης στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα.».

Ο Benabderrahmane ισχυρίζεται ότι κρατήθηκε για έξι μήνες στο Κατάρ μετά τη σύλληψή του τον Ιανουάριο του 2020. Ισχυρίζεται ότι βασανίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πριν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο λομπίστας λέει ότι στη συνέχεια του επετράπη να φύγει τον Νοέμβριο, αφού υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο υποσχόταν να μην αποκαλύψει «ευαίσθητα» έγγραφα που συνδέονται με τον Κελαϊφί.

Τα γαλλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένων των Le Point και L'Independant, αναφέρουν ότι ο Benabderrahmane κατέθεσε αστική αγωγή - η οποία επιτρέπει την έναρξη δικαστικής έρευνας.

Ο Κελαϊφί, 49 ετών, είχε ερευνηθεί στο παρελθόν σχετικά με την υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για τη σχέση του με το πρώην μέλος της FIFA Ζερόμ Βάκλ - αλλά αθωώθηκε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΠαρί Σεν ΖερμένΚατάραπαγωγήβασανιστήριαΝασέρ Αλ Κελαϊφί