Αθλητισμός|02.03.2023 21:20

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Στον τελικό του τριπλούν Τσιάμης και Ανδρικόπουλος

Newsroom

Διπλή παρουσία θα έχει η Ελλάδα στον τελικό του άλματος τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη καθώς ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Νίκος Ανδρικόπουλος εξασφάλισαν την πρόκριση μέσω των προκριματικών.

Ο πολύπειρος Τσιάμης σημείωσε 16,26 μ. στον προκριματικό του αγωνίσματος και πέρασε με την έβδομη επίδοση, γράφοντας παράλληλα ιστορία, καθώς έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής (41 ετών και 52 ημερών) που παίρνει την πρόκριση σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια του και σημείωσε 16,26μ. στην τρίτη. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο σπουδαίος Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) με 17,48 μ., ο μόνος από τους 17 που πέτυχε το όριο (16,70 μ.) πρόκρισης στον τελικό.

Εξαιρετική παρουσία είχε κι ο Ανδρικόπουλος που με 16,39μ. στο τρίτο και τελευταίο του άλμα, κι ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εκτός 8άδας, έφυγε για τον αυριανό τελικό. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Ο αθλητής ήταν στον τελικό του τριπλούν και στη διοργάνωση του Τορούν.

Εκτός τελικού έμινε ο Ανδρέας Πανταζής. Ο αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 12η θέση με 16,06 μ. στην τρίτη του προσπάθεια, που ήταν η μοναδική έγκυρη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Τσιάμηςστίβοςειδήσεις τώραΕυρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβουκλειστός στίβος