Αθλητισμός|03.03.2023 00:00

Βλέπει... τρεμπλ η Μπαρτσελόνα! Αυτογκόλ ο Μιλιτάο, νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο clasico και προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό

Newsroom

Η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στο τρίτο clasico της σεζόν. Οι Μπλαουγκράνα επικράτησαν 1-0 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης και έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey όπου (εφόσον πάρουν το εισιτήριο) θα αναμετρηθούν με τον νικητή του ζευγαριου Οσασούνα - Μπιλμπάο (1-0 το πρώτο ματς). Προηγουμένως πάντως υπάρχει και ρεβάνς στο Καμπ Νου στις 5 Απριλίου, οπότε οι Μερένχες θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση...

Επί του παρόντος πάντως, όλα πάνε πρίμα για την Μπάρτσα στις εγχώριες διοργανώσεις καθώς έχει ήδη κατακτήσει το ισπανικό Σούπερ Καπ, έχει διαφορά επτά βαθμών απ' τη Ρεάλ στη La Liga και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό στο Κύπελλο. Το τρεμπλ δεν μοιάζει και τόσο μακρινό... 

Το 100ό clasico που φιλοξενήθηκε στο Μπερναμπέου δεν ήταν τυχερό για τη Ρεάλ που το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεται να νικήσει στην έδρα της τη μεγάλη της αντίπαλο. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 34 ματς στη Μαδρίτη, οι Καταλανοί έχουν πανηγυρίσει 16 νίκες (αντί 11 της Ρεάλ)), ενώ έχουν αποσπάσει και επτά ισοπαλίες.

Συνολικά ήταν το υπ' αριθμόν 252ο ντέρμπι των δύο ομάδων σε επίσημη διοργάνωση και μολονότι η Ρεάλ βρισκόταν σε καλύτερη ψυχολογία λόγω της σπουδαίας νίκης στην έδρα της Λίβερπουλ με 5-2 για το Champions League, η Μπάρτσα παρά το γεγονός ότι προερχόταν απ' τον αποκλεισμό απ' την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Europa League αλλά και την ήττα απ' την Αλμερία στο πρωτάθλημα, έβγαλε θετική αντίδραση δίχως μάλιστα να έχει στη σύνθεσή της τον Λεβαντόβσκι και τον Ντεμπελέ!

Το clasico ήταν ιστορικό για τον Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος αγωνίστηκε για 46η φορά απέναντι στη Ρεάλ κι έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες παρουσίες στο παραδοσιακό ισπανικό ντέρμπι αφήνοντας πίσω τον Σέρχιο Ράμος και τον Λιονέλ Μέσι.

Παράλληλα, ο Μάρκος Αλόνσο που έπαιξε στο ματς, συνέχισε τη μακρά παράδοση της οικογένειάς του που δίνει παρών σε clasico. Ο παππούς του, Μαρκίτος, έχει αγωνιστεί 19 φορές με τη Ρεάλ από το 1954 έως το 1962 και ο πατέρας του, Μάρκος, έχει αγωνιστεί 12 φορές σε ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα από το 1983 μέχρι το 1987!

Το πρώτο εφετινό clasico ανέδειξε νικήτρια τη Ρεάλ με 3-1 στο πρωτάθλημα, το δεύτερο την Μπαρτσελόνα με 3-1 για το ισπανικό Σούπερ Καπ και το τρίτο και πάλι είχε νικήτρια την Μπάρτσα στον πρώτο ημιτελικό του Copa del Rey. Το γκολ που έκρινε το ματς ήρθε στο 27' με αυτογκόλ του Μιλιτάο. Ο Κεσιέ έκλεψε την μπάλα, άλλαξε με τον Φεράν Τόρες, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, ο Κουρτουά απέκρουσε αλλά η μπάλα με καραμπόλα στον Μιλιτάο και... στραβοκλωτσιά του Νάτσο κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο (67’ Ροντρίγκο), Μόντριτς (84’ Άλβαρο Ροντρίγκες), Καμαβινγκά, Κρόος (74’ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κουντέ, Μάρκος Αλόνσο, Μπάλντε, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Κεσιέ (86’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Ραφίνια (69’ Φατί), Φεράν Τόρες, Γκάβι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπελλο ΙσπανίαςΡεαλ Μαδρίτηςcopa del Reyclasicoειδήσεις τώραΜπαρτσελόνα