Αθλητισμός|04.03.2019 17:03

Κούρδος ποδοσφαιριστής χαρακώνει Τούρκους αντιπάλους με ξυράφι (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έγινε στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Τουρκίας ανάμεσα σε δύο μισητές αντιπάλους, την Αμεντσπόρ που εκφράζει τους Τούρκους κουρδικής καταγωγής και της Σακαργιασπόρ που εκφράζει τους εθνικιστές.

Στον αγώνα του Α΄γύρου στην έδρα της Σακάρ είχαν γίνει τεράστιας έκτασης επεισόδια, η αποστολή της Αμεντσπόρ δέχτηκε επιθέσεις και χρειάστηκε και η επέμβαση του στρατού για να επιβάλει την τάξη.

Το σαββατοκύριακο το Ντιγιαρμπακίρ που είναι προπύργιο των Κούρδων θύμιζε φρούριο για την αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων και τελικά παίκτης της γηπεδούχου Αμεντσπόρ πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο της μετάδοσης του αγώνα μετά την καθιερωμένη παρουσίαση των ομάδων και κατά την διάρκεια του χαιρετισμού των παικτών ο Μανσούρ Καλάρ παρότι χαμογελάει προς τους αντιπάλους του τους αγγίζει διακριτικά και με λεπίδα – ξυραφάκι που έχει στα χέρια του χαρακώνει τους αντιπάλους του!

Ο Καλάρ δεν γίνεται άμεσα αντιληπτός καθώς χρησιμοποιεί μαεστρικά το ξυραφάκι στο δάκτυλο του και συνεχίζει το έργο του χαρακώνοντας πολλούς αντιπάλους του οι οποίοι όπως φαίνεται και στο βίντεο αντιδρούν βίαια χωρίς όμως να αντιλαμβάνονται εάν υπάρχει πρόθεση. Αρχικά δημιουργείται ένταση αλλά οι ουδέτεροι επεμβαίνουν και χωρίς να αντιλαμβάνονται τον Καλάρ προσπαθούν να ηρεμήσουν τους παίκτες.

T

Το ντέρμπι τελείωσε 1-1 με τις δύο ομάδες να μοιράζονται γκολ, βαθμούς, πέναλτι και αποβολές. Μάλιστα κρίθηκε με δύο εύστοχα πέναλτι (στο 11΄για τους φιλοξενούμενους και στο 52΄για την Αμεντσπόρ ενώ υπήρξε και από μία αποβολή.

Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες της Σακαργιασπόρ ανέβασαν στο Instagram φωτογραφίες με τις πληγές τους.

Αμέσως εξετάστηκε το βίντεο όπου φαίνονται οι επιθέσεις του Καλάρ προκαλώντας την οργή της διοίκησης και των οπαδών των φιλοξενουμένων, ενώ τοπικός εισαγγελέας έδωσε εντολή για την έναρξη έρευνας για το άνευ προηγουμένου περιστατικό που ανασύρει το μίσος των τοπικών κοινοτήτων.

Την ίδια ώρα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει την προβολή ενός σποτ από τις γιγαντοοθόνες του γηπέδου της Σακαργιασπόρ με επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων.

ποδόσφαιροΣπορΤουρκίαεπεισόδια