Αθλητισμός|04.03.2023 23:00

Καρφιά Παππά για Ράντονιτς: «Απ' την αναρχία στο πλάνο πρωταθλητισμού» - Όσα έγιναν στα ματς της Basket League

Newsroom

Ο Νίκος Παππάς δεν... μάσησε τα λόγια του μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Καρδίτσα. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση στην ομάδα επί θητείας Ντέγιαν Ράντονιτς, κάνοντας λόγο για απόλυτη αναρχία! Παράλληλα, επεσήμανε πως ο διάδοχός του Χρήστος Σερέλης δουλεύει σκληρά για να φέρει την ομάδα σε κατάσταση κανονικότητας, ενώ ξεκαθάρισε πως οι «πράσινοι» θα παλέψουν για το πρωτάθλημα.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ: «Έπρεπε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι ήταν αγγαρεία και για τις δύο ομάδες Αν απομονώσουμε το αγωνιστικό πήραμε τη νίκη και τώρα έχουμε μπροστά μας διαβολοβδομάδα.

Σχετικά με την εικόνα που βγάζει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα ανέφερε: «Η εικόνα είναι αναμφισβήτητη. Μπορεί να καταλάβει ο καθένας ότι έχουμε επιστρέψει σε μια κανονικότητα, ένα επαγγελματικό πλάνο μια εικόνα πρωταθλητισμού. Από την απόλυτη αναρχία να μπεις σε μια κανονικότητα θέλει δρόμο. Ο προηγούμενος προπονητής είχε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που ίσως να μην ταίριαζε. Ο κάθε προπονητής έχει μια πορεία και η φιλοσοφία του ίσως να μην ταίριαξε με τα Παναθηναϊκά στάνταρ».

Για το τι βλέπει στον Παναθηναϊκό με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο: «Αυτό που βλέπω με ικανοποιεί κινούμαστε στον σωστό δρόμο. Είναι δύσκολο το έργο του. Και ο συγκεκριμένος προπονητής είναι δουλευταράς και έχει όρεξη. Η εικόνα έχει βελτιωθεί. Ελπίζουμε να βελτιωθεί και το αποτέλεσμα».

Για την εικόνα του στο παρκέ: «Είναι λίγο αμήχανο για μένα να μιλάς σε μένα για πάσες. Έχασα και κάποια ελεύθερα σουτ. Εγώ είμαι εδώ θέλω να βοηθήσω, θέλω να παίξω. Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και θα είμαι έτοιμος όταν πρέπει».

Για τον στόχο της σεζόν: «Να μην κρυβόμαστε, για να κερδίσεις το πρωτάθλημα από τον συγκεκριμένο Ολυμπιακό, τον πολύ καλά δουλεμένο, στα χαρτιά είναι πολύ δύσκολο. Παναθηναϊκός είμαστε και την ώρα των τελικών πολλά πράγματα αλλάζουν. Γι αυτό θα ετοιμαστώ κι εγώ να δώσω αυτή την ενέργεια».

Προηγουμένως, ο Παναθηναϊκός με το πρωταγωνιστή τον ελληνικό του «κορμό» έφτασε εύκολα στην επικράτηση κόντρα στην Καρδίτσα στο ΟΑΚΑ (91-75), έχει όμως το μυαλό του στην κατάσταση των Ουίλιαμς, Ουόλτερς και Λι, πουαποχώρησαν τραυματίες από την αναμέτρηση, πριν από τη «διαβολοβδομάδα» που έρχεται στην Euroleague.

Το «τριφύλλι» δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Καρδίτσα, έφυγε από το γήπεδο όμως με μόλις 8 παίκτες, αφού πέρα των Γκουντάιτις - Αγραβάνη, που ήταν τραυματίες, αλλά και των Μάριους Γκριγκόνις και Ματ Τόμας, που δεν είναι δηλωμένοι στην Basket League, έχασε στη διάρκεια του ματς και τους Ουίλιαμς, Ουόλτερς και Λι και πλέον έχει σημάνει «συναγερμός» στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Οι «πράσινοι» μάλιστα στο φινάλε αγωνίστηκαν με κοντό σχήμα και τον Μαντζούκα στο «5», με τον ελληνικό κορμό, ελλείψει κιόλας των ξένων, να βγαίνει μπροστά και να «καθαρίζει» το ματς, πριν την «διαβολοβδομάδα» και τα ματς κόντρα σε Μονακό (8/3, 22:00) και Ερυθρό Αστέρα (10/3, 21:00).

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, που ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον «διπλό» Γιώργο Παπαγιάννη να έχει 14 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 τάπες. Στους 14 επίσης και ο Λευτέρης Μαντζούκας, με τον Ντουέιν Μπέικον να έχει 12 και τον Ματέους Πονίτκα 11. Στους 10 ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Από την πλευρά της Καρδίτσας, πρώτος σκόρερ ήταν ο Σον Έβανς με 18 πόντους, με τον Ρομπέρτο Γκαλινάτ να έχει άλλους 16.

Παναθηναϊκός: Π. Καλαϊτζάκης 10, Γουόλτερς 2, Λι 2, Παπαγιάννης 14, Γουίλιαμς, Γ. Καλαϊτζάκης 20 (1), Μπέικον 12 (3), Πονίτκα 11 (2), Μαντζούκας 14 (2).

Καρδίτσα: Έβανς 18, Αγραβάνης 6, Γκιουζέλης 6 (2), Γουέστ, Γκάλινατ 16 (3), Πρίτζετ 7 (1) , Αθηναίου 5 (1), Γκάμπροβσεκ 8, Σαρικόπουλος, Πεφάνης.

Ιωνικός - ΑΕΚ 98-79

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την ΑΕΚ, προκειμένου να επιβάλει το νόμο της στο κλειστό της Νίκαιας και να περάσει νικηφόρα με 98-79 από την έδρα του Ιωνικού, για την 17η αγωνιστική της Α1 Ανδρών/Basket League.

O Μπρίντον Λεμάρ ήταν ασταμάτητος από την ομάδα του Ηλία Καντζούρη και με 20 πόντους την οδήγησε στην 10η νίκη της στο πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους, που μάχονται για την παραμονή τους, στη 13η ήττα τους. Θετικός στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Ένωσης και ο Πιερ Οριόλα, μετρώντας 5 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Αϊζάια Μάιλς και από 14 οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Γιάνις Στρέλνιεκς. Από τον Ιωνικό ξεχώρισε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 25 πόντους, 9 ριμπάουντ, αλλά και 5 λάθη.

Η αναμέτρηση άρχισε με 20λεπτη καθυστέρηση, καθώς ζητήθηκε να κατέβει πανό που είχε αναρτηθεί στο κλειστό με μήνυμα που αφορούσε το δυστύχημα των Τεμπών. Τελικά οι οπαδοί του Ιωνικού δεν το κατέβασαν με τη στήριξη και του παίκτη του Ιωνικού Λουκά Μαυροκεφαλίδη και οι διαιτητές πείστηκαν να επιστρέψουν στο παρκέ και να αρχίσει ο αγώνας.

Ιωνικός: Νούνιεζ-Καστίγιο 2, Αρσενόπουλος 11 (3), Μαυροκεφαλίδης 25 (1), Μάντζαρης 8 (1), Λέισι 10 (1), Κάπελαν 14 (4), Μπέμπης, Πετανίδης, Αγγελόπουλος, Σίμονς 2, Κορκοτζέλος 1.

ΑΕΚ: Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος, Φλιώνης 11 (1), Γιάνκοβιτς 14, Μάιλς 15 (3), Γόντικας 7, Παπαδάκης 3 (1), Γουίλιαμς 7, Στρέλνιεκς 14 (4), Λεμάρ 20 (2), Οριόλα 5 (1), Γόντικας 7.

Λαύριο - Απόλλων Πάτρας 74-68

«Ανάσα» στη «μάχη» που δίνει για την παραμονή του στην Α1 Ανδρών/Basket League, πήρε το Λαύριο, στο πλαίσιο της 17η αγωνιστικής. Στο ντεμπούτο του Γιώργου Λιμνιάτη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, το Λαύριο υπερασπίστηκε την έδρα του με 74-68 απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, με τους Αχαιούς όμως να κρατούν τη διαφορά των 17 πόντων (71-54) από τη νίκη τους στον πρώτο γύρο και να έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Με τη σημερινή επιτυχία το Λαύριο βελτίωσε το ρεκόρ του σε 4-12, ενώ οι Πατρινοί υποχώρησαν στην τελευταία θέση με 3-14. Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχτηκε ο Σίριλ Λάντζεβαϊν με 18 πόντους, ενώ με νταμπλ νταμπλ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Σάβιον Φλαγκ (10π., 15ρ.).

Λαύριο: Γκρέι 8 (2) , Φλαγκ 10, Κόουλ 13 (1), Νικολαΐδης 8 (2), Λάντζεβαϊν 18, Ζάρας 8 (2), Κολοβέρος 5 (1), Γερομιχαλός 4.

Απόλλων Πάτρας: Γκρίφιν 12 (2), Ντέιβις 4, Μπόγρης 4, Φιλιππάκος 5 (1), Καράμπελας 4, Βερτζ 26 (1) ,Σιλά 6, Καλχούν, Μαστρογιαννόπουλος 7 (1).

Προμηθέας - ΠΑΟΚ 90-69

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Προμηθέας έναντι του ΠΑΟΚ, στην Πάτρα, επικρατώντας με 90-69, του «Δικέφαλου του Βορρά», για την 17η αγωνιστική της Basket League. Μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη για τους Αχαιούς που πλέον μετρούν 27 βαθμούς και αναρριχήθηκαν στον βαθμολογικό πίνακα, στην προσπάθεια για παρουσία στα πλέι οφ. Ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς ήταν ο κορυφαίος του Προμηθέα με 20 πόντους, 14 πρόσθεσε ο Τόμασον και από 11 οι Κάουαν και Χογκ. Ο Γιανίκ Φράνκε με 17 πόντους ξεχώρισε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι Αχαιοί έκαναν ένα εξαιρετικό β΄ μέρος

Προμηθέας Πάτρας: Κάουαν 11 (1), Ντάνγκουμπιτς 20 (3), Μουράτος 6, Χογκ 11, Κουλμπόκα 10 (2), Κόντιτ 10, Πλώτας, Τσαϊρέλης 8, Τόμασον 14, Τανούλης

ΠΑΟΚ: Φράνκε 17 (3), Ράιλι 9 (2), Μαργαρίτης 4, Σαλούστρος 6 (1), Ρένφρο 4, Τσιακμάς, Χαντς 13 (1), Πόλεϊ 2, Σλαφτσάκης 2, Σάιμπερτ 4, Κακλαμανάκης, Καμπερίδης 8 (2)

Basket LeagueΛαύριοΠρομηθέας ΠάτραςΠΑΟΚΧρήστος Σερελήςειδήσεις τώραΑΕΚΙωνικός ΝικαίαςΝίκος ΠαππάςΚαρδίτσαΠαναθηναϊκόςΝτέγιαν Ράντονιτς