Αθλητισμός|05.03.2023 20:00

Super League: Σπουδαία νίκη της Λαμίας επί του Άρη - Ξέφυγε απ' την ζώνη του υποβιβασμού

Newsroom

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε η Λαμία που πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί του Άρη με 2-1. Η ομάδα της Φθιώτιδας χρειάστηκε πέντε μήνες για να επιστρέψει στα τρίποντα αλλά το έκανε σε μια κομβική περίοδο καθώς μια αγωνιστική πριν απ' το φινάλε της regular season ξέφυγε απ' την τελευταία θέση καθώς προσπέρασε τον Λεβαδειακό και τον Ιωνικό που πλέον βρίσκονται κάτω απ' τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα γκολ των Σλίβκα (15’) και Βέργου (26’) χάρισαν στην ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου τη νίκη στο «Αθανάσιος Διάκος» σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική της Super League.

Στο 15’ άνοιξε το σκορ για τη Λαμία όταν ο Σιμόν βρήκε ωραία τον Σλίβκα μέσα στην περιοχή και ο Λιθουανός με σουτ νίκησε τον Χουλιάν Κουέστα για το 1-0. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άρη είχε προβλήματα. Κι αν η κίτρινη κάρτα στον Νικολά Ενκουλού ήταν το προειδοποιητικό μήνυμα, στο 26’ το λάθος του Καμερουνέζου στόπερ έδωσε την ευκαιρία στον Βέργο, που έκλεψε την μπάλα, να «εκτελέσει» τον Κουέστα για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το... φιλί της ζωής λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Από εκτέλεση φάουλ του Λουίς Πάλμα στη μεσαία γραμμή και πρώτη κεφαλιά του Νταρίντα, ο Μπράμπετς με δεύτερη κεφαλιά νίκησε τον Γκαραβέλη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Όσο κι αν προσπάθησε ο Άρης δεν βρήκε το γκολ της ισοφά

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Τζανδάρης, Σλίβκα (82’ Μανούσος), Μαρτίνεθ (82’ Σαραμαντάς), Ασκόφσκι (59’ Στάνκο), Νούνιες (74’ Βασιλαντωνόπουλος), Βέργος.

ΆΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ενκουλού (46’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Πίρσμαν (82’ Μαζικού), Νταρίντα, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (69’ Καμάτσο), Ιτούρμπε (69’ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (46’ Γκρέι), Καμαρά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑρηςSuperLeagueειδήσεις τώραΛαμία ΠΑΕ