Αθλητισμός|05.03.2023 18:45

Formula 1: Περίπατος του Φερστάπεν και της Red Bull στο Μπαχρέιν - Απίθανος Αλόνσο ανέβηκε στο πόντιουμ!

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν μετέτρεψε σε βόλτα στο... πάρκο το πρώτο γκραν πρι της σεζόν. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην πίστα του Μπαχρέιν και πανηγύρισε την πρώτη νίκη για το 2023 και την 36η της καριέρας του στέλνοντας μήνυμα ότι και εφέτος (μάλλον) θα είναι η χρονιά του στη Formula 1.

Το ίδιο ισχύει και για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Red Bull που έκανε ένα άνετο 1-2 καθώς ο Σέρχιο Πέρες μολονότι έχασε το προβάδισμα της δεύτερης θέσης στην εκκίνηση απ' τον Σαρλ Λεκλέρκ, στον 26ο γύρο προσπέρασε τον Μονεγάσκο, ο οποίος όχι μόνο δεν τον πλησίασε ποτέ ξανά αλλά στον 41ο γύρο εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω προβλήματος της Ferrari, που άρχισε τη σεζόν όπως την έκλεισε: σχεδόν καταστροφικά.

Ονειρεμένο ήταν και το ντεμπούτο του 41χρονου Φερνάντο Αλονσο με την Aston Martin. Ο αειθαλής Ισπανός έκανε έναν απίθανο αγώνα με τρομερές προσπεράσεις σε Ράσελ, Χάμιλτον και Σάινθ τερματίζοντας στην τρίτη θέση στο 99ο πόντιουμ της καριέρας του.

Ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισε τέταρτος με τη Ferrari, ενώ τον ακολούθησαν ο Χάμιλτον με την Mercedes, ο εντυπωσιακός Στρολ με την άλλη Aston Martin, ο Ράσελ με τη Mercedes και οι Μπότας (Alfa Romeo), ο Γκασλί (Alpine) και ο εξαιρετικός Άλμπον που έκανε την υπέρβαση με τη Williams.

Η βαθμολογούμενη 10άδα: Φερστάπεν, Πέρες, Αλόνσο, Σάινθ, Χάμιλτον, Στρολ, Ράσελ, Μπότας, Γκασλί, Άλμπον.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Red BullΣέρχιο Πέρεςειδήσεις τώραGP ΜπαχρέινΦερνάντο ΑλόνσοΣαρλ ΛεκλέρκAston MartinΜαξ ΦερστάπενΚάρλος ΣάινθFormula 1Mercedes