Αθλητισμός|05.03.2023 20:30

Απίστευτο! Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0! Ιστορικός θρίαμβος των Κόκκινων στο ντέρμπι της Premier League

Newsroom

Το απόλυτο ντέρμπι της Premier League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμοιαζε αμφίρροπο πριν από τη σέντρα. Μετά από ένα απίθανο 90λεπτο όμως, ο κόσμος έμοιαζε να έχει γυρίσει ανάποδα! Ο φωτεινός πίνακας στο Άνφιλντ έγραφε Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0! Ναι, 7-0! Απίστευτο κι όμως απολύτα αληθινό...

Σε μια μοναδική και συνάμα ιστορική παράσταση μπροστά στο κοινό της η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, πραγματοποιώντας μια απ' τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία της, διέλυσε την αιώνια αντίπαλο Γιουνάιτεντ με 7-0. Κι όμως το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους αλλά τη Λίβερπουλ να βρίσκεται ένα καθοριστικό γκολ στο 43' με τον Χάκπο για το 1-0.

Μ' αυτό το σκορ πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια και ενώ άπαντες περίμεναν την αντίδραση της φορμαρισμένης ομάδας του Έρικ Τεν Χάαγκ, ήρθε ένα απίστευτο ξέσπασμα απ' την απέναντι πλευρά. Στο 47' ο Νούνιες και στο 50' ο Χάκπο ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο δεύτερο κύμα επιθέσεων των Ρεντς ήρθαν άλλα δύο γκολ: στο 66' με τον Σαλάχ και στο 75' με το δεύτερο του Νούνιες για το 5-0 που τότε έμοιαζε εξωπραγματικό.

Εξωπραγματικό όμως ήταν αυτό που ακολούθησε καθώς η Λίβερπουλ δεν άφησε το πόδι απ' το γκάζι απέναντι σε μια Γιουνάιτεντ που ήταν εξαφανισμένη. Στο 83' ο Σαλάχ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και στο 88' ο Φιρμίνο διαμόρφωσαν το τελικό 7-0, το οποίο βεβαίως αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των ντέρμπι! Η Λίβερπουλ έχει πετύχει άλλη μία φορά επτά γκολ εις βάρος της Γιουνάιτεντ αλλά συνέβη το 1916 και οι φιλοξενούμενοι είχαν σκοράρει σε εκείνο το 7-1.

Παράλληλα, το 7-0 αποτελεί ισοφάριση της πιο βαριάς ήττας των Κόκκινων Διαβόλων, σε ένα σκορ που είχε να εμφανιστεί από τον Δεκέμβριο του 1931 οπότε είχε ηττηθεί με 7-0 από την Γουλβς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (78' Μπάιτσετιτς), Φαμπίνιο (79' Μίλνερ), Έλιοτ (85' Τζόουνς), Σαλάχ, Χάκπο (79' Φιρμίνο), Νούνιες (78' Ζότα)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες (77' Μαλάσια), Σο, Καζεμίρο (77' Καζεμίρο), Φρεντ (58' Μακτόμινεϊ), Άντονι, Φερνάντες, Ράσφορντ (85' Ελάνγκα), Βέχορστ (58' Γκαρνάτσο)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛίβερπουλPremier Leagueειδήσεις τώραΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ