Αθλητισμός|05.03.2023 21:35

Πέρασε άνετα απ' το Ηράκλειο η ΑΕΚ και πάτησε κορυφή στη Super League

Newsroom

Η ΑΕΚ έκανε ένα άνετο πέρασμα απ' την έδρα του ΟΦΗ με 3-0, πάτησε κορυφή στη Super League και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στα δύο τελευταία και ιδιαίτερα απαιτητικά ματς της κανονικής περιόδου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου και με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης την Κυριακή 12 Μαρτίου. Παράλληλα, περιμένει και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού που τη Δευτέρα 6/3 υποδέχεται τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο έχοντας πλέον έναν βαθμό λιγότερο με ίδιο αριθμό αγώνων.

Η Ένωση ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική, μετέτρεψε σε γκολ τις καλές στιγμές της στο παιχνίδι και πέτυχε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. 

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο μεγαλύτερο μέρος του α' ημίχρονου ωστόσο  ΑΕΚ βρήκε γκολ σε ένα κομβικό σημείο λίγο προτού πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια. Στο 43' ο Άμραμπατ βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, έκανε μια σέντρα-σουτ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Πασαλίδη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μανδά για το 0-1. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά στα σουτ του Μπάκιτς και του Μπαλογιάννη.

Το γκολ άλλαξε τα δεδομένα απελευθερώνοντας την ομάδα του Αλμέιδα που ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Στο 49' ο Άμραμπατ εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Πασαλίδη και με σουτ έγραψε το 0-2.

Στο 62', έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάνταλου, ο Γκατσίνοβιτς βγήκε απέναντι απ' τον Μανδά και δεν λάθεψε στο τελείωμα σκοράροντας για τρίτη φορά (0-3).

ΟΦΗ: Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Τοράρινσον, Λάρσον (89' Μαρινάκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (67' Μπιφούμα), Μπάκιτς (88' Τσιλιανίδης), Τοράλ (66' Μοσκέρα), Ντίκο.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (78' Ελίασον), Πινέδα (77' Φράνσον), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (82' Σιντιμπέ), Τσούμπερ (81' Φαν Βέερτ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΦΗSuperLeagueΑΕΚειδήσεις τώρα