Αθλητισμός|05.03.2023 22:33

Τρομερός ΠΑΟΚ διέλυσε τον Ιωνικό με 6-0! Ιστορικό γκολ ο Τζίμας που έσπασε το ρεκόρ του Κούδα!

Newsroom

Τι ΠΑΟΚ ήταν αυτός! Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε μια μοναδική παράσταση στην Τούμπα και διέλυσε με 6-0 τον Ιωνικό για την 25η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καταπληκτική, είχε επιθετικό πλουραλισμό και έφτασε σε μια ευρεία νίκη. Ήταν μια ιστορική βραδιά καθώς το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου κι έγραψε ιστορία ξεπερνώντας το ρεκόρ του μυθικού Γιώργου Κούδα!

Σε ηλικία 17 ετών, ενός μήνα και 26 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ αφήνοντας πίσω του την πιο εμβληματική μορφή του συλλόγου. Ο «Μέγας Αλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 9 ημερών και κατείχε μέχρι και σήμερα το σχετικό ρεκόρ. Επίσης είναι ο πρώτος που σκοράρει στη Super League κι έχει γεννηθεί το 2006!

Πέντε διαφορετικοί σκόρερ βρήκαν δίχτυα για τον Δικέφαλο -Κωνσταντέλιας, Μπράντον, Ζίβκοβιτς, Κεντζιόρα, Τζίμας- που είχε για κορυφαίο τον τρομερό Νάρεϊ, ο οποίος είχε τρεις ασίστ και συμμετοχή στο αυτογκόλ του Ρομαό! Απ' την άλλη πλευρά, ο Ιωνικός πέραν της συντριβής, μετά τη νίκη της Λαμίας, βρέθηκε ξανά κάτω απ' τη γραμμή του υποβιβασμού...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με... φόρα και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2'. Έπειτα από σουτ του Νάρεϊ στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε και στο σώμα του Ρομαό, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-0 του Δικεφάλου που βρήκε και δεύτερο τέρμα  στα μισά του ημιχρόνου. Στο 24' ο Νάρεϊ κινήθηκε ωραία απ' τα πλάγια, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Κωνσταντέλιας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά (2-0).

Ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός καθώς μέχρι το 30' πέτυχε άλλα δύο γκολ! Στο 28' και πάλι ο Νάρεϊ υποδέχθηκε μια βαθιά μπαλιά, πάσαρε εξαιρετικά για τον Μπράντον, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση γράφοντας το 3-0. Και δύο λεπτά αργότερα (30') ο Ζίβκοβιτς με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε συστημένη την μπάλα στο «παραθυράκι» του Χουτεσιώτη για το 4-0.

Το έργο του Ιωνικού έγινε ακόμα πιο δύσκολο καθώς στο ξεκίνημα του ημιχρόνου έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μασάς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος και στο 54' διεύρυνε το σκορ με τον Κεντζιόρα. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε φάουλ και ο Πολωνός από κοντά έγραψε το 5-0.

Ο Δικέφαλος που είχε και δοκάρι με τον Τάισον στο 68', έφτασε στο εκκωφαντικό 6-0 στο 90' με γκολ του Τζίμα, ο οποίος με κεφαλιά σκόραρε για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ κι έγραψε ιστορία!

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον, Σοάρες, Αουγκούστο (58' Ελ Καντούρι), Ντάντας, Ζίβκοβιτς (76' Ρικάρντο), Νάρεϊ (59' Τάισον), Κωνσταντέλιας (71' Μπίσεσβαρ), Μπράντον (71' Τζίμας).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Σόουζα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Κάνιας, Μασάς (46' Τσίμπσαχ), Αντούνες, Λοβέρα (77' Πογκοσιάν), Σεμπά (77' Τσιριγώτης), Μάντζης (77' Μάνος).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραSuperLeagueΠΑΟΚΙωνικός Νικαίας