Αθλητισμός|06.03.2023 21:37

Τανγκό κορυφής στη Λεωφόρο για Παναθηναϊκό με Μαντσίνι και Παλάσιος!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο και μολονότι αγχώθηκε για μια ώρα, πέτυχε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 13 χρόνια. Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-0 χάρη στα γκολ των Αργεντινών Μαντσίνι και Παλάσιος και επέστρεψαν στην κορυφή της Super League έχοντας ένα ματς περισσότερο απ' την ΑΕΚ που την Τετάρτη (8/3) έχει να δώσει το εξ αναβολής ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Το Τριφύλλι επανήλθε στο +2 απ' την Ένωση, στο +5 απ' τον Ολυμπιακό και στο +7 απ' τον ΠΑΟΚ, ενώ απομένει μια αγωνιστική πριν απ' το φινάλε της κανονικής περιόδου. Κι όλα δείχνουν ότι τα εφετινά πλέι οφ θα είναι «φωτιά»...

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο έχοντας πολλές και κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Αντί για δίχτυα όμως οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς «σημάδευαν» τα δοκάρια! Στο 39' ο Κουρμπέλης και στο 41' ο Χουάνκαρ τράνταξαν δύο φορές το δεξί δοκάρι του Γκράτερολ που στάθηκε τυχερός.

Οι Πράσινοι είχαν κι ένα τρίτο δοκάρι στο 58' και πάλι με τον Χουάνκαρ που σούταρε με δύναμη από μακριά αλλά η μπάλα βρήκε στο σίδερο.

Δεν άργησε όμως το γκολ του Παναθηναϊκού. Στο 61' έπειτα από σουτ του Παλάσιος και ασταθή απόκρουση του Γκράτερολ, ο Κουρμπέλης πήρε το ριμπάουντ και έστρωσε για τον Μαντσίνι, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Ήταν το δεύτερό του γκολ με τη νέα του ομάδα...

 

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να κλειδώσουν τη νίκη για να αποφύγουν τις περιπέτειες. Και τα κατάφεραν στο 85' με τον Παλάσιος, ο οποίος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μετά απ' την ενστικτώδη απόκρουση του Γκράτερολ στη δυνατή κεφαλιά του Ιωαννίδη. Ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ πάνω στη γραμμή και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (87’ Πούχατς), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (86’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μαντσίνι (72’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).

Παναιτωλικός: Γκράτερολ, Λάρσον, Μαλής, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (86’ Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86’ Νοσίρου), Χουάνπι (72’ Μπουζούκης), Σενγκέλια, Ντουάρτε (72’ Μόρσεϊ), Καρέλης (72’ Ζοάο Πέντρο).

ΠαναιτωλικόςΠαναθηναϊκόςSuperLeagueειδήσεις τώρα