Αθλητισμός|08.03.2023 19:37

Η ΑΕΚ πέρασε απ' το Περιστέρι με Τσούμπερ και πάτησε κορυφή

Newsroom

Το περιβόητο παιχνίδι του Ατρόμητου με την ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε έπειτα από δύο δικαστικές μάχες λόγω της υπόθεσης των... κοντών δοκαριών και η Ένωση τελικά πήρε το πολύτιμο τρίποντο που την έφερε στην κορυφή της Super League. Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν 1-0 με γκολ του Τσούμπερ και προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία (+1) μια αγωνιστική πριν απ' το τέλος της κανονικής περιόδου κι ενώ έπεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena αλλά και η αναμέτρηση του Τριφυλλιού με τον Ατρόμητο στο Περιστερί.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο όχι μόνο προηγήθηκε στο σκορ αλλά είχε και δύο δοκάρια για να καθαρίσει το ματς. Ωστόσο, στο τελευταίο μισάωρο η εικόνα άλλαξε και ο Ατρόμητος προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός δίχως όμως να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση.

Αφού μετρήθηκαν τα δοκάρια απ' τον διαιτητή Καραντώνη, ο οποίος διαπίστωσε ότι βρίσκονται στο σωστό ύψος, η ΑΕΚ άρχισε δυναμικά το παιχνίδι ασκώντας πίεση από νωρίς στον Ατρόμητο. Κι αφού είχε ένα δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ στο 21', άνοιξε το σκορ δέκα λεπτά αργότερα. Στο 31' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σιντιμπέ έκανε την προβολή στέλνοντας την μπάλα προς τον Τσούμπερ, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά στο τέρμα του Ατρόμητου. Ο Ελβετός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την Ένωση που είχε κι ένα δεύτερο δοκάρι στο 43' με τον Γκατσίνοβιτς.

Μετά το 65' ο Ατρόμητος έγινε πιο επικίνδυνος καθώς η ΑΕΚ έδειξε να περιμένει και παίζει πιο συντηρητικά. Μάλιστα η ομάδα του Περιστερίου είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 89' με τον Τζαβίδα, ο οποίος πλάσαρε λίγο άουτ από κοντινή απόσταση.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης (86' Μαυρομάτης), Γκονζάλες, Καμαρά, Κουέν, Ροτάριου (65' Κλωναρίδης), Ρομπάιγ (65' Τζοβάρας), Κιάρτανσον (65' Τζαβίδας).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (76' Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (85' Φαν Βέερτ), Γιόνσον (76' Πινέδα), Τσούμπερ (75' Μάνταλος), Αραούχο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραSuperLeagueΑΕΚΑτρόμητος