Αθλητισμός|08.03.2023 21:15

Πεντάστερος ΠΑΟΚ στη Λαμία! Κλείδωσε τη συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου για έκτη φορά την τελευταία επταετία!

Newsroom

Κάνοντας ένα επιβλητικό πέρασμα απ' τη Λαμία ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έκλεισε θέση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Δικέφαλος μετά από τα έξι γκολ στον Ιωνικό, σκόραρε πέντε φορές εις βάρος της Λαμίας (1-5) δείχνοντας ότι διανύει μια εξαιρετικά παραγωγική περίοδο. Πέντε γκολ, πέντε διαφορετικοί σκόρερ: Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Αουγκούστο, Μπράντον Τόμας, Σάστρε...

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου -αν και εκκρεμεί η ρεβάνς της Τούμπας- επί της ουσίας εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό για έκτη φορά (2017, 2018, 2019, 2021, 2022, 2023) τα τελευταία επτά χρόνια κυνηγώντας το πέμπτο τρόπαιο κατά το ίδιο διάστημα! Τρομερή επίδοση για μια ομάδα που βρίσκεται σταθερά στη διεκδίκηση τίτλων στα χρόνια της διοίκησης του Ιβάν Σαββίδη.

Το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ είναι πως παράλληλα με την ουσία, πρόσφερε και θέαμα παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου. Λίγο πριν τα πλέι οφ, ο Δικέφαλος βγάζει φωτιές επιθετικά και δείχνει ότι χτίζει κάτι εξαιρετικά καλό με... dna ΠΑΟΚ καθώς μέσα σ' αυτή τη διαδικασία συμμετέχουν ενεργά και παιδιά που προέρχονται απ' τις ακαδημίες της ομάδας όπως είναι ο Κωνσταντέλιας, ο Κουλιεράκης και ο Τζίμας...

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε... όρεξη για περιπέτειες και μπήκε στο γήπεδο με φόρα μετά την εξάρα επί του Ιωνικού. Και μόλις στα 13 δευτερόλεπτα ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ! Ο Κωνσταντέλιας και ο Ζίβκοβιτς άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο Νάρεϊ που πάτησε απειλητικά την αντίπαλη περιοχή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σε ένα απ' τα γρηγορότερα (αν όχι το γρηγορότερο) γκολ στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο 25' ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ και πάλι από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του. Ο Κωνσταντέλιας έκανε την πρώτη πάσα στον Ζίβκοβιτς κι άρχισε μια εντυπωσιακή κούρσα απ' το κέντρο του γηπέδου. Την ίδια στιγμή ο Ζίβκοβιτς άνοιξε για τον Σάστρε, ο οποίος γύρισε προς το ύψος του πέναλτι, όπου βρέθηκε ο Κωνσταντέλιας που τελείωσε τη φάση με ιδανικό πλασέ για το 0-2.

Προηγουμένως, πάντως, στο 13', οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έξαλλα για ένα καταφανέστατο χέρι του Αντέτζο εντός περιοχής. Αντί για πέναλτι όμως (καθώς δεν κλήθηκε ούτε απ' τον VAR) ο διαιτητής Βεργέτης μοίρασε κίτρινες στον πάγκο του Δικεφάλου!

Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε την επικράτησή του στο 62' με ένα θαυμάσιο φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό σουτ για το 0-3.

Στο 67' ήταν η σειρά του Μπράντον Τόμας να σκοράρει για το 0-4 έπειτα από ασίστ του Τάισον.

Το εκρηκτικό εξάλεπτο του ΠΑΟΚ περιελάμβανε ακόμα ένα γκολ. Αυτή τη φορά δίχτυα βρήκε ο Σάστρε, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας και διαμόρφωσε το 0-5.

Η Λαμία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-5 στο 86' με τον Μαρτίνεθ. 

Σε μια απ' τις πιο ωραίες στιγμές του αγώνα πάντως, οι φίλοι της Λαμίας που βρέθηκαν στο γήπεδο χειροκρότησαν θερμά τον Γιάννη Κωνσταντέλια κατά την αλλαγή του!

Λαμία: Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (46' Σιμόν), Αντέτζο, Κορνέζος, Σαραμαντάς, Σλίβκα, Τζανδάρης (59' Νούνιες), Στάνκο (59' Nτε Βινσέντι), Μαρτίνεθ, Ασκόφσκι (65' Αμπαντά), Μανούσος (65' Μεδίνα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε, Αουγκούστο (63' Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (71' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (75' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (63' Τάισον), Μπράντον (74' Τζίμας).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΟΚΚύπελλο ΕλλάδαςΛαμία ΠΑΕειδήσεις τώρα