Αθλητισμός|04.03.2019 21:57

Παναθηναϊκός: Κάταγμα στη μύτη ο Μπουζούκης!

Κώστας Γουλής

Όλα τα ‘χε ο Γιώργος Δώνης μετά την ήττα στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο τραυματισμός του Γιάννη Μπουζούκη του έλειπε! Ο 21χρονος μέσος, υπέστη κάταγμα στη μύτη σε μία εντελώς ανύποπτη φάση, πάνω σε μία διεκδίκηση της μπάλας στο β’ ημίχρονο, αλλά ολοκλήρωσε τον αγώνα κανονικά. Στα αποδυτήρια ωστόσο, οι πόνοι στη μύτη του έγιναν πιο έντονοι και το μεσημέρι της Δευτέρας (4/3) υποβλήθηκε σε αξονική για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης από τη θεράπουσα ιατρό του «Υγεία» κα. Ανατολή Παταρίδου, έδειξε κάταγμα στο ρινικό οστό, με μικρή μετατόπιση. Ο «Μπούζου», θα ακολουθήσει για λίγες ημέρες ατομικό πρόγραμμα και θα «μπει» στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε φουλ πρόγραμμα, φορώντας προστατευτική μάσκα. όπως έγινε τις τελευταίες εβδομάδες και με τους Δημήτρη Κουρμπέλη και Εμάνουελ Ινσούα. Ούτως ή άλλως ο Πρεβεζάνος μέσος δεν θα αγωνιζόταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς είχε δηλωθεί για να εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής, ενώ το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το ντέρμπι της 17ης Μαρτίου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, κρίνεται επαρκές για να πάρει το «ΟΚ» από το ιατρικό τιμ και να αγωνιστεί κανονικά.

Τι γίνεται με Ρινάλντι

Εκδικάστηκε κανονικά το μεσημέρι της Δευτέρας (4/3) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η έφεση που είχε καταθέσει η πλευρά του Λαουτάρο Ρινάλντι κατά της πρωτόδικης απόφασης της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, ζητώντας να του καταβληθεί το σύνολο της ποινικής ρήτρας που είχε μπει στον πρώτο διακανονισμό του με το «τριφύλλι» (άλλες 90.000€).

Ο δικηγόρος του Αργεντινού Γιώργος Ζελελίδης ήταν εκείνος που έκλεψε πάντως την… παράσταση, με την ατάκα του κατά την αγόρευσή του πως «ο παίκτης ήρθε στην Ελλάδα ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου με συμβόλαιο 2,2 εκατ. €. Δεν πρόσφερε στην ομάδα όσα θα ήθελε και έτσι δέχθηκε να λύσει το συμβόλαιό του αφήνοντας 1,5 εκατ. €. Στις 5/9/17 έπρεπε να αρχίσει να πληρώνεται και δεν πήρε ούτε ένα ευρώ».

Εν συνεχεία ο κ. Ζελελίδης τόνισε πως «...αυτό που έγινε δεν έχει προηγούμενο με Έλληνα ή ξένο παίκτη. Τα συμβαλλόμενα μέρη δεν πρόβλεψαν μόνο τη ρήτρα αλλά και τον περιορισμό της. Σε κάθε περίπτωση η ρήτρα να μην είναι πάνω από 120.000€. Προσπαθώ εκεί που βρίσκεται τώρα να του εξηγήσω γιατί δεν πήρε ούτε ευρώ για έναν χρόνο. Θέλουν μείωση στη μείωση από τον Παναθηναϊκό».

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού Άλκης Παπαντωνίου, τόνισε ότι η διοίκηση των «πράσινων» δεν αναγνωρίζει τη ρήτρα των 120.000€ που ζητά ο ποδοσφαιριστής, παρά μόνο την αποζημίωση των 500.000€. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ενημέρωσε τις δύο πλευρές πως θα εκδώσει την απόφασή του μέσα στις επόμενες ημέρες, αν και είναι πολύ πιθανό μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός και ο Ρινάλντι να έρθουν σε συμβιβασμό.

Στο Διαιτητικό συζητήθηκε και η προσφυγή του Σιλά, για τον οποίο επίκειται «δοσοποίηση» των 60.000€ που πρέπει να του καταβάλλει ο Παναθηναϊκός.

Τέλος, στην εκδίκαση της προσφυγής του Αντρέα Στραματσόνι από την ΕΕΔΟΔ της ΕΠΟ, ο δικηγόρος του Ιταλού συναίνεσε στο αίτημα αναβολής που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός και η υπόθεση θα επανεξεταστεί στις 18/3.

Γιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκόςSuper League 1Λαουτάρο ΡινάλντιΓιάννης Μπουζούκης