Αθλητισμός|12.03.2023 21:00

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3: Οι Ερυθρόλευκοι άλωσαν την OPAP Arena κι έστειλαν μήνυμα τίτλου!

Newsroom

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στην OPAP Arena επί της ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 και άλωσαν την έδρα της Ένωσης που ηττήθηκε για πρώτη φορά στην Αγιά-Σοφιά.

Η ομάδα του Μίτσελ που είχε ένα εκρηκτικό διάστημα στο β' ημίχρονο σκοράροντας τρία γκολ σε 17 λεπτά, όχι μόνο πέτυχε μια νίκη γοήτρου αλλά κυρίως επανήλθε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου καθώς μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά της απ' τους Κιτρινόμαυρους. Το αυτογκόλ του Μουκουντί και τα τέρματα των Μπακαμπού και Κανός οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη ενώ για την ΑΕΚ μείωσε ο Τσούμπερ.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και μέγα πάθος στο μεγαλύτερο μέρος του με τις δυο ομάδες να κυνηγούν το γκολ... μανιωδώς. Παρ' όλα αυτά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0. Για να φτάσουμε εκεί όμως, στο 19' ο Πασχαλάκης έκανε μια μεγάλη επέμβαση σε τετ α τετ του Αραούχο. Επίσης, στο 22' ο Πινέδα σκόραρε αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής Μαριάνι είδε τη φάση και ακύρωσε το γκολ για χέρι του Μεξικανού.

Στο 33' ο Πινέδα απείλησε ξανά με κεφαλιά αλλά και πάλι ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Στο επόμενο λεπτό (34') ήρθε η πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού με τον Μπακαμπού να κλέβει την μπάλα αλλά να μην τελειώνει καλά τη φάση δίνοντας την ευκαιρία στον Αθανασιάδη να αποκρούσει.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να απειλεί στο 49' με σουτ του Γκατσίνοβιτς που κατέληξε λίγο άουτ. Κι ύστερα ακολούθησε ένα εκρηκτικό διάστημα του Ολυμπιακού. Το ξέσπασμα των Πειραιωτών άρχισε στο 50' με τον Μπιελ να σουτάρει, τον Μουκουντί να κάνει την παρέμβαση αλλά την μπάλα να κοντράρει στο πόδι του και να καταλήγει στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 0-1.

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων και προλάβει να συνέλθει η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός σκόραρε για δεύτερη φορά. Στο 53' ο Φορτούνης έβγαλε μακρινή μπαλιά για τον Μπακαμπού, ο οποίος πλάσαρε τον Αθανασιάδη κάτω απ' τα πόδια για το 0-2.

Το επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε στο 67', οπότε ο Κανός υποδέχθηκε την πάσα του Μπακαμπού και με πλασέ διαμόρφωσε το άκρως εντυπωσιακό 0-3. Οι Πειραιώτες και πάλι κινήθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση.

Η ΑΕΚ που έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Πινέδα 71' με τον Πασχαλάκη να υψώνει και πάλι απαγορευτικό, μείωσε στο 81' με τον Τσούμπερ (1-3), ενώ λίγο αργότερα λίγο έλειψε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς όταν ο Μουκουντί αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί (73’ Φερνάντες), Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (65’ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (65’ Λιβάι Γκαρσία), Πινέδα, Αμραμπατ (65’ Ελίασον), Αραούχο

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης - Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Ντόι και Ροντινέι - Σαμασέκου, Ινμπόμ (90’ Ρέτσος) - Φορτούνης, Κανός και Μπιέλ - Μπακαμπού (73’ Ελ Αραμπί).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

SuperLeagueΟλυμπιακόςειδήσεις τώραΑΕΚ