Αθλητισμός|15.03.2023 04:45

Champions League: Τιτανομαχία Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ στο Μπερναμπέου, για ιστορική πρόκριση η Νάπολι

Newsroom

Δύο εισιτήρια απέμειναν για να κλειδώσει η οχτάδα των προημιτελικών του Champions League και υπάρχουν δύο μεγάλα φαβορί. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και βρίσκεται σε θέση ισχύος μετά την επική επικράτησή της στο Άνφιλντ με 5-2, ενώ και η Νάπολι φιλοξενεί στο Ντιέγκο Μαραντόνα την Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχοντας το σαφές πλεονέκτημα της νίκης με 2-0 στη Γερμανία.

Οι ομάδες των προημιτελικών

  • Μπενφίκα
  • Τσέλσι
  • Μπάγερν Μονάχου
  • Μίλαν
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Ίντερ
  • Ρεάλ Μαδρίτης ή Λίβερπουλ
  • Νάπολι ή Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

Το αναμενόμενο ή το... θαύμα;

Στο Μπερναμπέου η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα προκειμένου να πάρει ακόμα ένα εισιτήριο για την οχτάδα. Την ίδια ώρα η Λίβερπουλ θα ψάχνει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της διοργάνωσης. Κι αυτό διότι ποτέ ξανά δεν έχει... επιστρέψει ομάδα από εντός έδρας ήττα με διαφορά τριών γκολ.

Προφανώς η Ρεάλ είναι το φαβορί αφού απλώς πρέπει να διαχειριστεί καλά το μεγάλο προβάδισμα που έχει. Απλώς η Λίβερπουλ είναι μια ομάδα απρόβλεπτη που στη μέρα της είναι ικανή για...θαύματα. Επιπλέον είναι μία απ' τα συνολικά τέσσερα κλαμπ που έχουν επιστρέψει μετά από ήττα με διαφορά τριών γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Οι Κόκκινοι τα κατάφεραν απέναντι στην Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2018-19 αλλά η ρεβάνς έγινε στο Άνφιλντ σε εκείνο το ιστορικό 4-0. Πάντως, η βαρύτερη ήττα που έχει υποστεί η Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League είναι  από τη Λίβερπουλ τη σεζόν 2008-09 με 4-0 στο Άνφιλντ. Πόσο εύκολο όμως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο απέναντι στην πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης και στην πιο βαριά ποδοσφαιρική φανέλα;

Οι δυο ομάδες έχουν μακρά παράδοση στη διοργάνωση καθώς πέρυσι αναμετρήθηκαν στον τελικό, όπου η Ρεάλ σήκωσε το 14ο Champions League. Επίσης, οι Μερένχες έχουν έξι νίκες στις τελευταίες επτά μεταξύ τους αναμετρήσεις. Παράλληλα, έχουν κι άλλη μία εντυπωσιακή παράδοση καθώς απ' τις 37 φορές που νίκησαν στο πρώτο ματς σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μόλις δύο αποκλείστηκαν. Τις άλλες 35 προκρίθηκαν...

Κι όλα αυτά θα πρέπει να συμβούν στο 300ό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα που φτάνει σ' αυτό το ορόσημο στην ιστορία της διοργάνωσης. Η παράδοση μεταξύ Αντσελότι και Κλοπ γέρνει προς την πλευρά του Ιταλού που έχει έξι νίκες αντί τριών του Γερμανού, ενώ άλλα τρία ματς έληξαν ισόπαλα.

Ο Βινίσιους έχει πετύχει έξι γκολ σε πέντε ματς απέναντι στη Λίβερπουλ, ενώ ο Σαλάχ έχει ένα σερί σκοραρίσματος σε έξι ματς του Champions League. 

Για την ιστορική πρόκριση

Η Νάπολι βρίσκεται κοντά στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι νικητές του Κυπέλλου UEFA του 1989 που βρίσκονται σε τροχιά τίτλου στη Serie A μετά από δύο δεκαετίες, θέλουν να λάμψουν και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι πρωτοπόροι της Serie A πηγαίνουν στον εντός έδρας αγώνα με την -κάτοχο του Europa League- Άϊντραχτ Φρανκφούρτης με προβάδισμα δύο τερμάτων (0-2) και με τον πρωταγωνιστή των Αετών, Ραντάλ Κολό Μουανί, να εκτίει τιμωρία μετά από κόκκινη κάρτα στον πρώτο αγώνα.

Έχοντας τερματίσει στην κορυφή του ομίλου τους στο Champions League μόλις για δεύτερη φορά, οι Ναπολιτάνοι αρκεί να αποφύγουν μία... καταστροφική ανατροπή για να φτάσουν στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μιας και είχαν αποκλειστεί στη φάση των «16» στις τρεις προηγούμενες προσπάθειές τους.

Μετά τον πρώτο αγώνα η Corriere dello Sport έγραψε ότι η Νάπολι ήταν «γαλαξιακή» (Galattici!), αλλά ο προπονητής των Παρτενοπέι, Λουτσιάνο Σπαλέτι, κρατά χαμηλούς τόνους και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, πολύ ήρεμοι» προειδοποίησε και συμπλήρωσε: «Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι να πιστεύουμε ότι τα έχουμε καταφέρει».

Όλοι περιμένουν να δουν άλλη μια μεγάλη παράσταση απ' τον αποκαλούμενο «Κβαραντόνα», τον απίθανο Γεωργιανό Κβίτσα Κβαρατσκέλια, ο οποίος έχει συνεισφορά σε 28 γκολ της Νάπολι καθώς έχει σκοράρει 13 φορές κι έχει μοιράσει άλλες 15 ασίστ!

To πρόγραμμα της βραδιάς

  • 22.00 Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ / COSMOTE SPORTS 2HD
  • 22.00 Νάπολι - Άιντραχτ Φρανκφούρτης / COSMOTE SPORTS 2HD

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛίβερπουλΝάπολιChampions LeagueΑϊντραχτ Φρανκφούρτηςειδήσεις τώραΡεαλ Μαδρίτης