Αθλητισμός|15.03.2023 04:50

Σπάει όλα τα ρεκόρ το φαινόμενο Έρλινγκ Χάαλαντ - Δείτε την ιστορική παράστασή του στο 7-0 της Μάντσεστερ Σίτι - Το σχόλιο του Γκουαρδιόλα

Newsroom

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μοιάζει να είναι βγαλμένος από ηλεκτρονικό παιχνίδι. Σαν εκείνους τους παίκτες που ήταν «πειραγμένοι» και έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο περιβάλλον του video game. Η διαφορά είναι ότι αυτός ο απίθανος Νορβηγός έχει εξωπραγματικές επιδόσεις στην πραγματική ζωή...

Το τελευταίο σπουδαίο κατόρθωμα του 22χρονου στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι είναι το πενταρέ που πέτυχε στο εντυπωσιακό 7-0 των Πολιτών επί της Λειψίας. Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, ούτε τέσσερα αλλά πέντε ήταν τα γκολ που πέτυχε απέναντι στη γερμανική ομάδα. Ο «εξωγήινος» Χάαλαντ σε μια βραδιά γεμάτη ρεκόρ, σκόραρε πέντε φορές σε διάστημα 35 λεπτών και συνολικά σε 57'! Έφτασε στο χατ-τρικ στο φινάλε του ημιχρόνου με γκολ στο 22', το 24' και το 45+2' (3-0), πέτυχε καρέ στο 54' (5-0) και το πενταρέ στο 57' για το 6-0, ενώ μεσολάβησε το 4-0 του Γκιουντογκάν στο 49' κι ακολούθησε το 7-0 του Ντε Μπρόινε στο 92'.

Ιστορικό πενταρέ

Ο σέντερ φορ της Σίτι ισοφάρισε την καταπληκτική επίδοση του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος επίσης είχε πετύχει πέντε γκολ σε ματς της Μπαρτσελόνα με τη Λεβερκούζεν το 2012 για το Champions League. Kι αν ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν τον έβγαζε απ' το παιχνίδι... μόλις στο 63' (για να τον ξεκουράσει αλλά και για να του προσφέρει ένα τρομερό standing ovation απ' το κοινό του Έτιχαντ), δεν αποκλείεται να πήγαινε ακόμα πιο μακριά γράφοντας μοναδική ιστορία. Ο Χάαλαντ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυxαίνει πενταρέ καθώς είχε προηγηθεί κι ο Βραζιλιάνος Λουίζ Αντριάνο της Σαχτάρ σε ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ το 2014.

Χάαλαντ: «Ήθελα διπλό χατ τρικ»

Η αλήθεια είναι ότι το ήθελε και θα το κυνηγούσε σαν τρελός το έκτο γκολ. Το παραδέχθηκε κιόλας λίγο μετά το τέλος κρατώντας ως κειμήλιο την μπάλα που σκόραρε πέντε φορές. «Είμαι πραγματικά υπερήφανος που παίζω στο Champions League, λατρεύω πραγματικά αυτή τη διοργάνωση. Είπα στον Πεπ Γκουαρδιόλα όταν βγήκα, ότι θα μου άρεσε να πετύχω διπλό χατ τρικ, από ένα σε κάθε ημίχρονο. Τι μπορώ να κάνω όμως;» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Χάαλαντ, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε πέντε γκολ για αγγλική ομάδα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τον Κέβιν Έκτορ της Ντέρμπι Κάουντι που είχε χτυπήσει πέντε φορές στο 12-0 επί της ιρλανδικής Φιν Χαρπς το 1976.

Γκουαρδιόλα: «Θα βαριόταν»

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο Πεπ Γκουαρδιόλα μεταξύ σοβαρού και αστείου εξήγησε το σκεπτικό του, λέγοντας πως «Αν είχε πετύχει ένα τέτοιο ορόσημο στα 22 του χρόνια, θα βαριόταν στο μέλλον» και πρόσθεσε: «Βάλαμε πολλά γκολ και ο Έρλινγκ ήταν εκπληκτικός αλλά όλοι ήταν εξαιρετικοί. Έβαλε πέντε γκολ σε 60 λεπτά, αν ήταν 90 λεπτά στο γήπεδο δεν ξέρω τι θα έκανε. Είναι ένας εκπληκτικός τύπος με τεράστιο ταλέντο, δύναμη και νοοτροπία. Είναι κατά συρροή νικητής. Εδώ πετύχαμε 4 γκολ στην Ρεάλ, 6 στην Μονακό, 4 στην Τότεναμ και όλες τις φορές που μέναμε εκτός, ήταν επειδή δεχόμασταν γκολ. Αυτή τη στιγμή, τα παιδιά αμύνονται πραγματικά καλά. Φυσικά το να έχεις ένα όπλο όπως ο Έρλινγκ σε αυτή τη διοργάνωση είναι σημαντικό».

Φωτιά στα δίχτυα

Παράλληλα, ο Χάαλαντ σε ηλικία 22 ετών και 236 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που ξεπερνά τα 30 γκολ στο Champions League (ο Μπαπέ το είχε πετύχει σε ηλικία 22 ετών και 352 ημερών). Επιπλέον, έγινε κι ο παίκτης που χρειάστηκε τα λιγότερα παιχνίδια (μόλις 25) για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό των γκολ, σπάζοντας το ρεκόρ του Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος είχε χρειαστεί 34 ματς! Ο Χάαλαντ έχει πια 33 γκολ σε 25 παιχνίδια του Champions League, ενώ εφέτος έχει φτάσει αισίως τα δέκα γκολ σε έξι παιχνίδια! Συνολικά εφέτος με τη φανέλα της Σίτι έχει πετύχει 39 γκολ σε 36 συμμετοχές, ενώ στην Premier League έχει 28 γκολ σε 26 παρουσίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πεπ Γκουαρδιόλαειδήσεις τώραΈρλινγκ ΧάαλαντChampions LeagueΜάντσεστερ Σίτι