Αθλητισμός|16.03.2023 09:00

Τρομερή Σάκκαρη! Πέρασε στα ημιτελικά του Indian Wells με τρίτη ανατροπή!

Newsroom

Μαχήτρια απ' τις λίγες μέσα στο κορτ η Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Indian Wells για δεύτερη σερί χρονιά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το έκανε με τον... τρόπο της καθώς για να νικήσει χρειάστηκε και πάλι να κάνει μια μεγάλη ανατροπή, την τρίτη της στο τουρνουά!

Παρότι έχασε το πρώτο σετ με 4-6 και έμεινε πίσω στο δεύτερο με 1-3 και 15-40, η Σάκκαρη (νούμερο 7 στον κόσμο) κατόρθωσε να επιστρέψει και να λυγίσει την Πέτρα Κβίτοβα (νούμερο 15) παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου θα αναμετρηθεί με την εξαιρετική Αρίνα Σαμπαλένκα. Η 24χρονη Λευκορωσίδα, νικήτρια του Australian Open και νούμερο 2 στον κόσμο κυριάρχησε της Κόκο Γκοφ με 6-4, 6-0 και στοχεύει στον τρίτο εφετινό τίτλο της.

Η Σαμπαλένκα θα αποτελέσει το πιο δύσκολο εμπόδιο για τη Σάκκαρη μέχρι τώρα που πάντως επιβεβαιώνει ότι στα δύσκολα δεν λυγίζει. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 2-1 σετ (4-6, 7-5, 6-1), όπως συνέβη σε όλα τα ματς που έχει δώσει στην Καλιφόρνια, τα τρία εκ των οποίων μάλιστα (με Ρότζερς και Καλίνινα) τα γύρισε απ' το 0-1! 

Ξεκίνησε το ματς με πολλά λάθη χάνοντας το πρώτο σετ (4-6). Η Σάκκαρη δέχτηκε μπρέικ και στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ και βρέθηκε έναν πόντο μακριά από το δεύτερο μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, όμως κατάφερε να παραμείνει όρθια. Η Ελληνίδα βρέθηκε σε δύσκολη θέση και στο 1-3 οπότε η Κβίτοβα βρέθηκε με δύο μπρέικ πόιντ για να κάνει το 1-4. Εκεί όμως άρχισε η αντεπίθεση. Η Σάκκαρη έσωσε το γκέιμ και επέστρεψε ολοκληρωτικά παίρνοντας το σετ με 7-5, ενώ στο τρίτο σετ έχοντας πια και αυτοπεποίθηση κυριάρχησε με 6-1. Συνολικά ήταν ένα απαιτητικό ματς 2 ωρών και 15 λεπτών.

Η Σάκκαρη το βράδυ της Παρασκευής (17/3) θα διεκδικήσει την πρόκριση για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό του Indian Wells. Η Σαμπαλένκα προηγείται στο head to head με 4-3, αλλά η Σάκκαρη έχει δύο σερί νίκες απέναντί της. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα προκύψει από τα ματς Μούχοβα - Ριμπάκινα και Σβιόντεκ - Κιρστέα.

Πέτρα ΚβίτοβαATP Indian Wellsειδήσεις τώραΤένιςΜαρία Σάκκαρη