Αθλητισμός|18.03.2023 09:16

Λύγισε η Σάκκαρη απέναντι στη Σαμπαλένκα - Αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Indian Wells και πέφτει στο νούμερο 10

Newsroom

Αξεπέραστο ήταν το εμπόδιο της τρομερής Αρίνα Σαμπαλένκα για τη Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στη δύναμη της Λευκορωσίδας και αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Indian Wells.

Η νικήτρια του Australian Open επικράτησε της 27χρονης Ελληνίδας (Νο.7) με 6-2, 6-3 σε 83 λεπτά και θα διεκδικήσει για πρώτη φορά τον τίτλο στην Καλιφόρνια. Αντίπαλός της θα είναι η Ελενα Ριμπάκινα η οποία κυριάρχησε την Ίγκα Σβιόντεκ, που είναι το νούμερο 1 στον κόσμο.

Η Σάκκαρη που υπερασπιζόταν φέτος τους βαθμούς από την περσινή παρουσία στον τελικό, όχι μόνο φεύγει με άδεια χέρια από το Indian Wells, αλλά χάνει τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα πέσει στο νούμερο 10.

Η Σαμπαλένκα πάντως δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Σάκκαρη, παρότι υπήρχαν στιγμές με καλά διαστήματα. Η 24χρονη Λευκορωσίδα, όμως, την «εκτέλεσε» με τα μεγάλα groundstrokes της και κυρίως με τις επιστροφές της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σάκκαρη πήρε μόνο 6 από τους 26 πόντους πίσω από το δεύτερο σερβίς της, το οποίο χτύπησε... ανελέητα η Νο.2 τενίστρια στον κόσμο και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης.

Η ήττα από μια τόσο φορμαρισμένη παίκτρια είναι σίγουρα μέσα στο πρόγραμμα, ωστόσο δεν μπορεί να αγνοεί κανείς το πολύ κακό ρεκόρ της Σάκκαρη σε ημιτελικούς: έχει κερδίσει μόλις 7 από τους 27!

Η Σάκκαρη στρέφει πλέον το βλέμμα της στο τρίτο WTA 1000 της χρονιάς, που θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα (21/3) στο Μαϊάμι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ATP Indian WellsΑρίνα ΣαμπαλένκαΤένιςΜαρία Σάκκαρηειδήσεις τώρα