Αθλητισμός|19.03.2023 11:19

Εκκίνηση στα πλέι οφ της Super League με ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός και Άρης - ΠΑΟΚ - Πρόγραμμα και βαθμολογία

Newsroom

Το πιο ενδιαφέρον και αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών κορυφώνεται με την έναρξη των πλέι οφ της Super League που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή για τη σεζόν 2022-23 αλλά και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Το μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών αρχίζει με δύο ντέρμπι καθώς η δεύτερη ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena, ενώ ο Άρης φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο Κλ. Βικελίδης. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του Βόλου στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας.

Το πρόγραμμα

  • 17.30 Βόλος ΝΠΣ - Ολυμπιακός / COSMOTE SPORT 1 HD
  • 19.00 Άρης - ΠΑΟΚ / Novasports Prime
  • 21.30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός / COSMOTE SPORT 1 HD

Η βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 61
  2. ΑΕΚ 59
  3. Ολυμπιακός 56
  4. ΠΑΟΚ 54
  5. Άρης 40
  6. Βόλος 39

Η αρχή θα γίνει στις 17:30 από το Πανθεσσαλικό, όπου ο Βόλος κοντράρεται με τον Ολυμπιακό, με τις εξέδρες να θυμίζουν Καραϊσκάκη. Πάνω από 15.000 φίλοι των Ερυθρολεύκων θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα του Μίτσελ στη μάχη για τον τίτλο. Ο Βόλος από την πλευρά του δεν είναι αδιάφορος, καθώς κυνηγά την έξοδο στην Ευρώπη. Λόγω του ορισμού Έλληνα διαιτητή, η διοίκηση του Βόλου απείλησε να παρατάξει τη δεύτερη ομάδα αλλά όπως τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος για λόγω αξιοπιστίας και ισονομίας θα παίξει σε όλα τα ματς με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα...

Οι Ερυθρόλευκοι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς παραμένουν αήττητοι από τις 17/10, μετρώντας 12 νίκες κι έξι ισοπαλίες (41-7 τα γκολ) στο διάστημα αυτό έχοντας βεβαίως ως τελευταίο... τρόπαιο τη νίκη επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στις 19.00 η Θεσσαλονίκη παίρνει… φωτιά, καθώς στο Κλ. Βικελίδης διεξάγεται το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Πάντα αυτά τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά, με το γόητρο πολλές φορές να είναι πιο ισχυρό κίνητρο από το βαθμολογικό. Οι Κίτρινοι θέλουν τη νίκη για να εδραιωθούν στην πέμπτη θέση που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης, ενώ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει στόχο να παραμείνει κοντά στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ ο οποίος, έπειτα από το 1-0 επί του Βόλου στη θεσσαλική πόλη, συμπλήρωσε 16 ματς αήττητος (11-5-0 με 32-5 γκολ) μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος εφόσον συνεχίσει μια νικηφόρο πορεία.

Στην «OPAP Arena» στις 21.30 διεξάγεται το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Η Ένωση με τη νίκη επιστρέφει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και μπαίνει δυνατά στη μάχη του πρωταθλήματος, θέλοντας να αφήσει πίσω την ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι Πράσινοι από την πλευρά τους, με το «τρίποντο» θα πάρουν μεγάλη ανάσα τίτλου διευρύνοντας την απόσταση από τους Κιτρινόμαυρους.

Η ΑΕΚ καλείται να... μαζέψει τα κομμάτια της έπειτα από την ήττα με 3-1 που γνώρισε από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια -πρώτη έπειτα από 14 διαδοχικές νίκες στο «σπίτι» της- αλλά και το χαμό του Μίμη Παπαϊωάννου. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έπειτα από τον «καταστροφικό» Ιανουάριο, επανέκαμψε, έχοντας πέντε νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια της (5-1-0 με 10-1 τέρματα).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑρηςΒόλος ΝΠΣΑΕΚπλέι οφΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚSuperLeagueΟλυμπιακόςειδήσεις τώρα