Αθλητισμός|19.03.2023 20:40

Formula 1: Θρίαμβος Πέρες στη Σαουδική Αραβία - 2ος ο τρομερός Φερστάπεν, 3ος ο Αλόνσο μετά από... θρίλερ

Newsroom

Ο Σέρχιο Πέρες αναδείχθηκε νικητής στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας. Ο Μεξικανός πιλότος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Μαξ Φερστάπεν εκκίνησε απ' την 15η θέση και δεδομένου ότι η Red Bull είναι άπιαστη εφέτος, κυριάρχησε και τερμάτισε στην πρώτη θέση πανηγυρίζοντας την πέμπτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1.

Την ίδια ώρα πάντως ο Φερστάπεν πραγματοποιώντας έναν καταπληκτικό αγώνα και έχοντας ευνοηθεί κι απ' την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα λίγο προτού κάνει το πρώτο του πιτ στοπ, κατόρθωσε να τερματίσει στη δεύτερη θέση παίρνοντας το μάξιμουμ των πόντων καθώς έκανε και τον ταχύτερο χρόνο. Μ' αυτόν τον πόντο ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής παρέμεινε στην κορυφή της γενικής κατάταξης και στο +1 απ' τον teammate του Σέρχιο Πέρες.

Θρίλερ με Αλόνσο

Από εκεί και πέρα, ο 41χρονος Φερνάντο Αλόνσο ήταν εξαιρετικός με την Aston Martin για δεύτερο σερί αγώνα. Τερμάτισε τρίτος, γιόρτασε το 100ό πόντιουμ στην καριέρα του, αλλά λόγω ποινής (δεν εξέτισε σωστά το πέναλτι των πέντε δευτερολέπτων και έτσι δέχθηκε νέα ποινή 10 δευτερολέπτων) έπεσε στην τέταρτη θέση και ο Ράσελ ανέβηκε τρίτος. Όμως η Aston Martin έκανε νέα έφεση και την κέρδισε με αποτέλεσμα τελικά ο Αλόνσο να επιστρέψει στην τριάδα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή κατά τη διάρκεια της ποινής ένας μηχανικός ακουμπούσε τον γρύλο στο μονοθέσιο του Αλόνσο.

Οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή, ωστόσο η Aston Martin στην έφεση επικαλέστηκε το άρθρο 54.4c των αγωνιστικών κανονισμών της FIA που αναφέρει ότι «ενώ ένα μονοθέσιο είναι ακινητοποιημένο στο pit lane ως αποτέλεσμα ποινής, δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία σε αυτό όσο εκτίει την ποινή αυτή». Προφανώς το ακούμπημα του γρύλου δεν αποτελεί εργασία ως εκ τούτου η FIA αποδέχθηκε το λάθος και επανέφερε τον Ισπανό στην αρχική του θέση.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Χάμιλτον (Mercedes), Σάινθ (Ferrari), Λεκλέρκ (Ferrari), Οκόν (Alpine), Γκασλί (Alpine), Μάγκνουσεν (Haas).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρχιο ΠέρεςFormula 1Ferrariειδήσεις τώραΦερνάντο ΑλόνσοΜαξ ΦερστάπενRed BullGP Σαουδικής ΑραβίαςAston Martin