Αθλητισμός|19.03.2023 23:45

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Χωρίς νικητή το ντέρμπι - Παρέμεινε στην κορυφή το Τριφύλλι - Άναψε φωτιές ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς

Newsroom

Σε ένα ντέρμπι-φωτιά γεμάτο πάθος και ένταση αλλά χωρίς γκολ και πολλές φάσεις η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0. Οι Πράσινοι παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League. Ωστόσο, απ' τον Παναθηναϊκό έχουν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία του Μαυροβούνιου Νταμπάνοβιτς, ο οποίος έβαλε φωτιά στο ντέρμπι και στα πλέι οφ κι ενώ απομένουν εννέα αγωνιστικές για το φινάλε.

Το θέαμα δεν ήταν ανάλογο του επιπέδου των δύο αντιπάλων, είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και κεντρικό πρόσωπο τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς που έκανε αρκετά και σοβαρά λάθη. Η ΕΠΟ έφερε έναν ακατάλληλο ρέφερι και τέτοιες επιλογές απειλούν να τινάξουν το πρωτάθλημα στον αέρα...

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 62
  2. ΑΕΚ 60
  3. Ολυμπιακός 59
  4. ΠΑΟΚ 57
  5. Άρης 40
  6. Βόλος 39

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να δίνουν μεγάλες μάχες στο κέντρο. Η πίεση του Παναθηναϊκού στο α' ημίχρονο προκάλεσε προβλήματα στην ανάπτυξη της ΑΕΚ που απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ, ενώ στην καλύτερη στιγμή της που πάτησε περιοχή, ο Ρότα έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ στο 42'.

Απ' την άλλη πλευρά οι Πράσινοι πήγαν το παιχνίδι στα μέτρα τους, αλλά δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν ουσιαστικά πέραν μιας εκτέλεσης φάουλ του Μαντσίνι στο 41'. Πάντως το Τριφύλλι είχε σοβαρά παράπονα απ' τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς, ο οποίος δεν τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Άμραμπατ σε δύο περιπτώσεις, ενώ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού φωνάζουν και για πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί εντός περιοχής. Μάλιστα για το λόγο αυτό οι Πράσινοι έβγαλαν ανακοίνωση στο ημίχρονο (!) της αναμέτρησης κάνοντας λόγο για διαιτησία που αλλοιώνει τα πλέι οφ.

«Η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, παρά την ομόφωνη απόφαση της Super League για ορισμό διαιτητών κατηγορίας Elite στους αγώνες μεταξύ των Big 4, όχι μόνο προκαλεί αλλά αλλοιώνει ήδη από την 1η αγωνιστική τη διαδικασία των play offs.

Πέραν της γενικότερης εύνοιάς του προς την ΑΕΚ, χαρακτηριστικότερες φάσεις είναι οι εξής: Στο 32’ σε φάουλ του Άμραμπατ στον Χουάνκαρ, ναι μεν καταλογίζεται η παράβαση, όμως δεν δίνεται η 2η κίτρινη. Στο 35’ χέρι του Χατζησαφί στην περιοχή δεν δίνεται πέναλτι και δεν καλείται ο διαιτητής καν από το VAR. Στο 43’ σε χέρι του Άμραμπατ σε προσπάθεια να κόψει βολέ του Μπρινιόλι, καταλογίζεται η παράβαση, δεν δίνεται πάλι η 2η κίτρινη».

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τρομερή τριπλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού που στο 46' είχε σουτ του Μαντσίνι που απέκρουσε ο Αθανασιάδης, δεύτερη απόκρουση του γκολκίπερ της ΑΕΚ σε σουτ του Ιωαννίδη και τρίτο σουτ του Τσέριν που κατέληξε άουτ.

Στη συνέχεια μολονότι το ντέρμπι είχε ρυθμό, δεν είχε και φάσεις. Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Μπερνάρ και Κλέινχεϊσλερ στο 65’ και πέντε λεπτά μετά ο Αλμέιδα τους Σιντιμπέ, Ελίασον και Μάνταλο, με το ντέρμπι να βρίσκεται στο όριο και να δείχνει ότι όποια ομάδα σκοράρει πρώτη θα πάρει και τη νίκη.

Στο 91’ ο Βέρμπιτς έδωσε στον Μπερνάρ κι αυτός έστρωσε στον Παλάσιος που σούταρε χωρίς δύναμη και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε, ενώ στο 96’ ο Τσόκαϊ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Πινέδα.

Στο 90+10’ ο Νταμπάνοβιτς πήγε να βάλει μπουρλότο στο ματς καθώς έδωσε αρχικά πέναλτι σε διεκδίκηση του Παλάσιος με τον Αραούχο, αλλά στη συνέχεια κι έπειτα από υπόδειξη του VAR, άλλαξε την απόφασή του για επιθετικό φάουλ του Σιμάνσκι στον Κώτσιρα, στην τελευταία φάση ενός ντέρμπι-θρίλερ που ολοκληρώθηκε δίχως νικητή.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (70’ Σιντιμπέ), Χατζισαφί, Μουκουντί (81’ Τζαβέλλας), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Γιόνσον (70’ Μάνταλος), Άμραμπατ (46’ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (70’ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (88’ Τσόκαϊ), Τσέριν (65’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (65’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80’ Βέρμπιτς).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςΑΕΚSuperLeague