Αθλητισμός|20.03.2023 00:00

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Με buzzer beater του Κεσιέ στο 92' οι Καταλανοί τελείωσαν τους Μερένχες και αγκαλιάζουν τον τίτλο

Newsroom

Με γκολ του Φρανκ Κεσιέ στις καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα πήρε το clasico με 2-1 και εκτόξευσε τη διαφορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης στους 12 βαθμούς!

Της πήρε το Σούπερ Καπ με το επιβλητικό 3-1 στο Ντουμπάι. Την κέρδισε με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό Kυπέλλου. Το σημαντικότερο όμως το κρατούσε για απόψε. Παρότι η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε νωρίς με αυτογκόλ του Αραούχο, οι Καταλανοί γύρισαν το clasico και με το πρώτο γκολ στην La Liga του Φρανκ Κεσιέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πήραν το ντέρμπι με 2-1 και αύξησαν τη διαφορά από τη Βασίλισσα στο +12, ισάριθμες αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι στα πρώτα 70 λεπτά, μα πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές στο τέλος από μία Ρεάλ που με τις αλλαγές του Κάρλο Αντσελότι ανέβασε αισθητά την απόδοση της στο φινάλε, έχοντας την ευκαιρία για το απόλυτο ριφιφί στο Καμπ Νόου.

Η Μπαρτσελόνα, που έπαιζε ουσιαστικά για δύο αποτελέσματα, γλίτωσε… παρά τρίχα. Όσο δηλαδή ήταν ακάλυπτος ο Μάρκο Ασένσιο στην φάση του 81ου λεπτού, όταν πίστεψε ότι σκόραρε το νικητήριο γκολ για την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το VAR είχε αντίθετη άποψη.

Κι εκεί που όλοι έδειχναν συμβιβασμένοι με τη μοιρασιά, το γκολ του Κεσιέ στο τέλος έβαλε από τώρα... μπλαουγκράνα κορδέλα στον τίτλο, αφού το +12 μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί στη συνέχεια.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν – Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπάλντε – Σέρτζι Ρομπέρτο (77’ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ – Ραφίνια (83’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Γκάβι (90’+1’ Φατί).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο (62’ Μεντί) – Μόντριτς (77’ Ντάνι Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (76’ Τσουαμενί), Κρόος (62’ Ροντρίγκο) – Βαλβέρδε (77’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

La LigaΜπαρτσελόναclasicoΡεαλ Μαδρίτηςειδήσεις τώρα