Αθλητισμός|21.03.2023 21:24

Θλίψη στο NBA: Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Γουίλις Ριντ, θρυλικός αρχηγός των Νιου Γιορκ Νικς

Newsroom

Ο Γουίλις Ριντ, ο θρυλικός αρχηγός των Νιου Γιορκ Νικς (New York Knicks), πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά ο επί σειρά ετών δημοσιογράφος του ΝΒΑ Peter Vescey ανέφερε στο Twitter ότι ο γεννημένος στη Λουιζιάνα παλαίμαχος αστέρας του NBA, αντιμετώπιζε προβλήματα συμφόρησης της καρδιάς «τον τελευταίο χρόνο περίπου». Είχε υποβληθεί σε πρόγραμμα αποκατάστασης προκειμένου να περπατήσει, έγραψε ο Vescey.

Δύο φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ και MVP των τελικών, ο ύψους 2,08μ. Ριντ ήταν το κεντρικό πρόσωπο των αξέχαστων ομάδων του προπονητή των Νικς, Ρεντ Χόλζμαν, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και του 1970.

Αξέχαστη έχει μείνει για τους οπαδούς των Knicks η εμφάνισή του στο Game 7 των τελικών του ΝΒΑ το 1970, όταν ξεπέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι στη νίκη των Νικς με 113-99 επί των Λος Άντζελες Λέικερς του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Το θέαμα του κουτσουρεμένου σέντερ να βγαίνει από αυτό που αργότερα έγινε γνωστό ως «Willis Reed Tunnel» και η συγκλονιστική ανταπόκριση των πιστών του Madison Square Garden, παραμένει ανεξίτηλο κομμάτι της ιστορίας του ΝΒΑ. Ο Ριντ θα σκόραρε μόνο τέσσερις πόντους - τα δύο πρώτα καλάθια των Νικς στο παιχνίδι - αλλά η συναισθηματική ώθηση που έδωσε στους συμπαίκτες του συχνά πιστώνεται για τον πρώτο τίτλο της ομάδας στο ΝΒΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςΝιου Γιορκ Νικςειδήσεις τώραNBATwitter