Αθλητισμός|06.03.2019 08:29

Ο Γιώργος Κούδας για τον ΠΑΟΚ: «Τα τρία κλειδιά της επιτυχίας»

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ έχει συµπληρώσει ένα ηµερολογιακό έτος χωρίς ήττα στο πρωτάθληµα και οδεύει ασταµάτητος προς την κατάκτηση του τρίτου του πρωταθλήµατος και πρώτου µετά το 1985. Μερικά από τα φετινά επιτεύγµατα του «∆ικεφάλου του Βορρά» αποτελούν ρεκόρ τα οποία είχαν καταγραφεί τη δεκαετία του 1970, στην οποία ο Γιώργος Κούδας άφησε ανεξίτηλο σηµάδι στην ιστορία όχι µόνο του ΠΑΟΚ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο «Μεγαλέξανδρος» των ελληνικών γηπέδων, µε αφορµή το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ, κατέθεσε την άποψή του για τις βάσεις αυτού του επιτεύγµατος, σηµειώνοντας: «Το αήττητο σερί που έχει ο ΠΑΟΚ είναι το επιστέγασµα της δουλειάς των τελευταίων ετών. Και το σίγουρο είναι πως για τα βασικά συστατικά δεν υπάρχουν µυστικά. Κατά πρώτον, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ποιοτική οµάδα. Και η ποιότητα από µόνη της δεν φτάνει. Οσο καλοί κι αν είναι οι ποδοσφαιριστές ως µονάδες χρειάζονται καθοδήγηση, και έχει αποδειχθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει στον πάγκο του έναν πολύ καλό καθοδηγητή, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, µε την εικόνα της οµάδας µέσα στο γήπεδο να µιλάει από µόνη της.

Πλην όµως της ποιότητας, χρειάζεται να υπάρχει βάθος στο ρόστερ. Με τον τρόπο µε τον οποίο κινήθηκε ο οργανισµός του ΠΑΟΚ και τη συµβολή του Ιβάν Σαββίδη, διαθέτει δύο-τρεις επιλογές στις περισσότερες θέσεις και αυτό δίνει την ευχέρεια στον προπονητή να προχωρά σε αλλαγές χωρίς να αλλοιώνεται η εικόνα της οµάδας. Το τελευταίο κοµµάτι που χρειάζεται είναι η σοβαρότητα, και ο ΠΑΟΚ αντιµετώπισε τις όποιες καταστάσεις υπήρχαν όλο αυτό το διάστηµα σε αγωνιστικό επίπεδο µε αυτόν τον τρόπο.

Οταν, λοιπόν, υπάρχει µια οµάδα που ‘‘χτίζεται’’ µεθοδικά, µε ποιοτικά υλικά όχι µόνο σε πρώτο επίπεδο, ενδεκάδας, αλλά και πάγκου, έτσι ώστε να υπάρχει το απαραίτητο ‘‘βάθος’’, όταν υπάρχει σωστή τεχνική καθοδήγηση από τον προπονητή που αξιοποιεί µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ, όταν ο αγωνιστικός ‘‘οργανισµός’’ αντιµετωπίζει µε σοβαρότητα το κάθε παιχνίδι, είτε πρόκειται για το ντέρµπι κορυφής είτε για τον αγώνα µε τον τελευταίο στη βαθµολογία, τα αποτελέσµατα θα σε δικαιώσουν.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε αυτό το ρεκόρ, σε αυτό το σερί». Συνεργασία Χθες, η «ασπρόµαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε και επίσηµα την έναρξη της συνεργασίας της µε την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Protergia. Ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος, εµπορικός διευθυντής της Protergia , µε αφορµή την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών, σηµείωσε: «Είµαστε ιδιαίτερα χαρούµενοι που φέτος θα µεταδώσουµε την ενέργειά µας σε µια κορυφαία και ιστορική ελληνική οµάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Στην Protergia δεν συµβιβαζόµαστε µε τίποτα λιγότερο από την κορυφή και είµαι βέβαιος πως µαζί µε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα γιορτάσουµε πολλές νίκες και επιτυχίες».

Γιώργος ΚούδαςΠΑΟΚ